Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Wątek: Macro, piercienie z przenieseniem czy obiektyw macro?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Z katowic do Bydgoszczy (bo w tym mieście mieszkam) nie jest aż tak daleko, tylko dojazd jest nieco kłopotliwy.
    jesli kiedys nadarzy sie okazja i bede przejazdem, zapraszam na przyslowiowe "piwko" - chenie zobacze ten obiektyw :smile:

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    W pozostałych kwestiach doskonale Cię rozumiem, ale na Twoim miejscu byłbym dobrej myśli (konkurencja Leici zapewne nie próżnuje!).
    zapewne i tak duuuzo wody w wisle uplynie .. zreszta, na razie nie mam az takich potrzeb a kiedys - zobaczymy ;-) .. moze dzieciom kiedys kupie

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jesli kiedys nadarzy sie okazja i bede przejazdem, zapraszam na przyslowiowe "piwko" - chenie zobacze ten obiektyw :smile:
    zapewne i tak duuuzo wody w wisle uplynie .. zreszta, na razie nie mam az takich potrzeb a kiedys - zobaczymy ;-) .. moze dzieciom kiedys kupie
    Jak już będziesz się wybierał w tym kierunku, daj znać nieco wcześniej na priva.
    Może i nie tak dużo tej wody upłynie, czego szczerze Ci życzę :-D .

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ktos chcial dobrego zooma Canona??

http://www.allegro.pl/item168714737_...osc_l_ki_.html

Jak opis glosi PRAWIE Elka.. moze tym razem Kasialaska sprzedaje naprawde dobre szklo!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A wracajc do tematu W koncu po wielu za i przeci zakupilem Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1. Generalnie bardzo jestem zadowolony , optycznie super, autofokus .. chmm .. no nie jest to ultrasonic.. ale spokojnie daje sobie rade. Tak czy siak raz jeszcze wielkie dzieki za wszelakie info. Jak na razie nie mialem zbyt duzo czasu zeby go porzadnie przetestowac .. kilka fotek tu:
    http://www.sarna.pl/lastwork/tamron/

Pozdrawiam
    Tomek
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Domyślnie

Witam po dlugiej przerwie

Jak na razie wybralem opcje ekonomiczna i zakupilem Pentacona 135/2.8, wersja z 6 listkami przeslony ale przy makro rozwyma fajnie

Wlasnie stwierdzilem ze musze zaczac kombinowac ze zdjeciami w PS bo jakos te makro mi troche rozmazane wychodza No coz, dopiero zaczynam przygode i jeszcze dluga droga przede mna

Jak uda mi sie cos ladnego pstryknac to sie chetnie podziele

Pozdr. Wojtek
    400D + kit + sigma 70-300 APO + Helios 58/2 + Pentacon 135/2.8 + mieszek/pierscienie m42

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam, ja też walczyłem z mieszkiem, pierścieniami i obiektywami na gwint M42. Raz coś wyszło, a raz nie (najczęściej nie wychodziło w plenerze). Dzisiaj właśnie zakupiłem Canona 100mm / 2.8
    |Jestem ciekawy efektów
    Na razie pstryknąłem jakiegoś kwiatuszka na balkonie. Teraz trzeba zrobić wypad w plenerek

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

W tanszej wersji polecam np. Sigme 90/2.8 macro manual.
    Kiedys to bylo kultowe szklo.
    Tutaj jest np. z mocowaniem Olympusa.
    http://a.gery.pl/show_item.php?item=191988293

Adapter z potwierdzeniem AF Olympus->EOS kosztuje obecnie na ebay 35$ z przesylka z Hong Kongu.
    Troche szczescia i mozna to miec za 300-400 zl - pelen profesjonalny wypas.
    W tych cenach nie ma co meczyc sie z pierscieniami czy soczewkami.
    Takie jest moje zdanie.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów