Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: Macro, piercienie z przenieseniem czy obiektyw macro?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Macro, piercienie z przenieseniem czy obiektyw macro?

Witam wszystkich, wydaje mi sie ze przeszukalem cale forum i nie jestem przekonany co do znalezionych informacji. Mam zamiar zakupic pierscienie Mamuri. Moje pytanie czy do fotografii (spozywka przede wszystkim - studio) w polaczeniu z kitem lub 50 1,8 Canona to dobre rozwiazanie? Do tej pory uzywalem pierscieni i starego heliosa 44-2 i czasem wydaje mi sie ze jakosc jest srednia. Czy lepiej dolozyc do jakiegos obiektywu macro np Sigma 105/2.8 EX DG Macro czy pierscienie z przeniesiem w zupelnosci wystarcza a jakosciowo bede mial lepsze wyniki niz z Heliosa?
    Mam spory dylemat czy wydac te 500 zl na piercienie czy lepiej wydac ta kase na cos innego? Byc moze ktos ma zdjecia robione za pomoca takich pierscieni i 50 1.8. Bede wdzieczny za kazde info.
    Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
    Tomek

p.s a przy okazji juz jesli pierscienie to lepiej Mamuri czy kenko???
    Ostatnio edytowane przez BigTom ; 31-01-2007 o 14:40
    5D+BG-E4,350D+Grip, Canon 85 1,8 USM, Tamron SP AF 90 2.8 Macro1:1,Tamron 28-75 2,8, KIT, 50 1.8 Canon, 90-300 1:4,5-5.6 Canon,50 2 Industar,Zenitar 16,2,8 fisheye, Speedlite 420EX, mieszek , Minolta Dimage 7, Elfo 500 Quant,300 Analog+kt i inne popierdółki..

Uprawnienia umieszczania postów