Pierwsza dwójka mocno odstaje od pozostałych. Trzy kolejne - delikatnie mówiąc - przeciętne.
Pierwsza dwójka mocno odstaje od pozostałych. Trzy kolejne - delikatnie mówiąc - przeciętne.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Dla mnie najlepsze 2. W pierwszym przeszkadza mi to, że bańka w większości na ciemnym tle, a kawałek wystaje na jasne obcinając przechodniom głowy. Ale ja się nie znam.
Absolutny numer 1 to zdjęcie numer 1
To oczywiście tylko moja opinia.
Zdjęcie nr 2 tez daje po garach![]()
Mój głos poszedł na zdjęcie 1.
Chciałbym oglądać więcej zdjęć na poziomie 1 i 2 w naszych battle.
Pozdrawiam autorów - ktokolwiek to jest![]()
dodam ze chcialbym zyc w takim wielkim miescie, ktore ma tak spokojne i bezludne ranki jak na zdjeciu nr 1
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Najładniejszą fotografią jest jedynka i na nią zagłosowałem, ale tutaj trzeba utożsamiać 'wielkie miasto' z Krakowem, żeby fotografia była 'na temat'.
Co do reszty - podoba mi się też dwójka, ale jak dla mnie ma mało elementów świadczących o tym, że jest to poranek. Niegłupia jest te trójka, te dwie osoby idą i zaraz spotkają się w jednym punkcie, przez co fotografia wg mnie robi się dynamiczna, niestety cały efekt psują czarne cienie (kurtka dziewczyny zlewa się z miejscem na.... koła? tramwaju) oraz fakt, że dwie z trzech osób mają odwrócone twarze. Gościu z "Metro" na plecach także sugeruje, iż fotpgrafia przedstawia poranek.
Dwie ostatnie zupełnie mi nie podchodzą.
- Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
- Używam Nikona.
- Płoń heretyku!
To jest walka ładnego zdjęcia z dobrym ujęciem charakteru poranka w wielkim mieście. Zdecydowanie dwójka, chociaż ma jeden mankament, brak mocnego i wyrazistego motywu jednoznacznie mówiącego, że to poranek. Dynamika ujęcia dobrze oddaje charakter wielkiego miasta. Jedynka ładniutka kolorystycznie ale za bardzo statyczna, kilka domów wyjętych z miasta, nie oddaje "wielkości".
Dobry pomysł zdjęcia z kolporterem gazet, szkoda tylko, że takie wąskie, przez co nie oddaje do końca charakteru poranka w wielkim mieście. Ostatnie zdjęcie, no cóż bywają gorsze dni w życiu twórcy.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Gratuluję zwycięzcy, moje zdjęcie - drugie. Dziękuję za rywalizację i 60 oddanych na mnie głosów![]()
Ostatnio edytowane przez an_zak ; 08-03-2007 o 21:46
Moja była trójeczka. Miałem jakieś pomysły ale nie zrealizowałem ich jak należy. Trudno, zdarza się :-) Dziękuje tym czterem osobom, które zagłosowały na moje zdjęcie.
Gratuluje autorom dwóch pierwszych zdjęć, zdecydowanie zdominowały tego battla !
Miałem jeszcze jedno zdjęcie, które bardziej mi pasowało, ale koszmarne niedoświetlenie pierwszego planu spowodowało, że nie zdecydowałem się go wystawić:
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 08-03-2007 o 21:58
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
no to tym wieksze gratulacje bo masz zdjecie ktore juz ma niejako swoja mala historie...
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant