Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Sekwencje zdjęć na jednej Fotografi-Jak uzyskać?

Dopiero zaczyna Awatar Rafał Gutowski
    Miasto
    Ludwigshafen - Germany

Domyślnie

Właśnie chodzi mi o wykożystanie edytora HDR do czegoś innego niż HDR...ale może dokładniej napiszę, jak sam przetestuje, bo póki co mógłbym tylko teoretyzować.
    Ogólnie chodzi o to, że przy edycji HDR "nakładane" na siebie są obrazy o różnych parametrach. W tym przypadku parametry oświetlenia pozostały by bez zmian, a zmienny element został by zwielokrotniony... chyba - przetestuję to pogadamy
    EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 L USM; EF 70-200 f/4 L USM; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...
    www.rg-foto.eu

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

kiedyś w ramach żartu/experymentu popełniłem takie coś*

program do HDR sie nie nadaje, po próbie nałożenia ludziki znikneli, ale może nie umiem się tym posługiwać

a.

*photoshop, warstwy, gumeczka i jazda
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    trzeba wziasc 9 zdjec, powycinac z kazdego osobe i ponaklejac na jedno zdjecie zeby tak wyszlo jak tu
    Żeby uprościć wycinanie to trzeba zrobić jeszcze jedno zdjęcie bez gościa w kadrze i potem robić różnicę z każdą klatką.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

aparat na statywie bez ruchu, z wężykiem i z dużą GO, seria zdjęć, w PS wkładasz je jako warstwy, w każdej po kolei wycierając dość swobodnie dziurę w miejscu postaci na warstwach poniżej. Trudniej, gdy multiplikowane osoby zachądzą na siebie, trzeba precyzyjniej wycierać/szparować. W sumie prosty zabieg

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał Gutowski Zobacz posta
    Właśnie chodzi mi o wykożystanie edytora HDR do czegoś innego niż HDR...ale może dokładniej napiszę, jak sam przetestuje, bo póki co mógłbym tylko teoretyzować.
    Ogólnie chodzi o to, że przy edycji HDR "nakładane" na siebie są obrazy o różnych parametrach. W tym przypadku parametry oświetlenia pozostały by bez zmian, a zmienny element został by zwielokrotniony... chyba - przetestuję to pogadamy
    IMHO bez sensu.

HDR służy do łączenia zdjęć o różnych parametrach ekspozycji (np. prześwietlone, niedoświetlone, poprawna ekspozycja) Program tworzy z nich zdjęcie o szerokiej rozpiętości tonalnej.

Nawet gdyby łączyć tylko zdjęcia o poprawnej ekspozycji, to jak wyobrażasz sobie połączenie fotografowanej osoby z tłem? Przecież program nie nałoży ci zdjęcia osoby na tło, tylko zdjęcia te będą się przenikały.

Nie ma automatu do takich zdjęć. Trzeba się trochę pomęczyć. Ach, jak te elektronika rozleniwia ludzi.
    OT:
    Pamiętam, jak na tym forum ktoś założył wątek z zapytaniem, jakiego narzędzia używa się w PS do usuwania refleksów z szyby.
    Polara, Panie, Polara

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

oo, znalazłem nałożone na siebie klateczki tego samego experymentu w programie do HDR:

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

tez cos podobnego kiedy popelnilem, gumka i warstwy

przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów