Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Spust?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mam to samo w moim 30D, czasami jest ok, a czasami wciskasz na siłę. tylko czytając te wszystkie opinie o Żytniej po prostu boję się wysyłać tam sprzętu

satyr
    Guest

Domyślnie

dzwoniłem do serwisu i chciałem sie dowiedzieć ile będzie kosztowała naprawa tej usterki ale zbyli mnie tekstem, że ekspertyzy wydaje się z dnia na dzień:/ jak się zapytałem czy w przybliżeniu może mi podać koszt naprawy to mi powiedziano, że trudno to określić, że musi zobaczyć to technik. I się nie dowiedziałem ile będzie kosztowała mnie naprawa:/ ale w poniedziałek wybieram się na żytnią i mam nadzieje że się dowiem, a jak już będę wiedział to wam tu napisze:/
    A może ktoś już wie ile kosztuje naprawa spustu migawki??
    jakby ktoś wiedział to proszę pisać, przynajmniej będę wiedział czy jechać czy nie:/
    Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na żytniej faktycznie nie chcą powiedzieć ile. Natomiast w innych serwisach od 150 do 300 zł. Jak dzoniłem po kilku to w tle rozmowy usłyszałem żę sam mikroprzełącznik to cena 20 zł reszta to robocizna. Natomiast jest proble z dostępnością tej części. Jeden magik powidział mi że można ją regenerować.

satyr
    Guest

Domyślnie

hmmmm,,, no tak, tylko jak regenerowac? a co do deny to strasznie duzo za robocizne biora. Czyżby aż tak trudno się ta część wymienia?
    miałem jechać do serwisu jutro ale zauważyłem że mój spust migawki sam się zregenerował w aparacie, a że nie mam zbyt dużo kasy to nie jade:/ poczekam jeszcze troszkę, jak uda mi się więcej kasy zebrać to wtedy pojade, a narazie puki działa to będę focił

Dopiero zaczyna

Smile

Też już byłem zdesperowany i miałem oddać aprat do serwisu. Zastanawiałem się czy nie wgrać orginalnego softu, bo mam w tej chwili Wasiaware (300D). Wczoraj jednak porobiłem trochę zdjęć z lampą gdzie ustawienie ostrości przy gorszym oświetleniu i z kitem zajmuje apratowi trochę czasu i nieoczekiwanie spust od czasu do czasu działał poprawnie. W miarę dalszego focenia było jeszcze lepiej. W końcu okazało się żę spust działa już należy. Można powidzieć żę sam się zregenerował , nie wiadomo na jak długo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie spust migawki

Znowu zaczął mi się psuć spust migawki. Postanowiłem oddać go do serwisu. Wcześniej zainstalowałem orginalne oprogramowanie. Właczyłem aprat, spust działa. Wgrałem znowu Wasia i znowu działa. Dzoniąc do serwisu dowiedziałem się gdzieś że ta ustreka możę dotyczyć sofru a nie samego przycisku daltego moje próby. Polecam

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

wymiana na żytniej ok 150-180zł, wymiana jest dziecinnie prosta i nie powinna tyle kosztować ale niestety tego switcha nigdzie nie kupisz..niestety natomiast switcha można uratować, wystarczy dogiąć odpowiednio i w odpowiednią stronę blaszki. U mnie po ok 7000 tys. zdjęć switcha czasami trzeba było docisnąć mocniej żeby zareagował, po operacji którą sam wykonałem nie mam żadnych problemów
    Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    . U mnie po ok 7000 tys. zdjęć switcha czasami trzeba było docisnąć mocniej[ ]
    WOW, te 7 milionów zdjęć zrobiłeś na jednej migawce? Ile robisz dziennie zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOPOL Zobacz posta
    WOW, te 7 milionów zdjęć zrobiłeś na jednej migawce? Ile robisz dziennie zdjęć
    Też jestem pod wrażeniem. Mi spust na gwarancji wymienili po ok. 10 tys. choć nie widziałem jeszcze takiej potrzeby :-).
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

coaxil
    Guest

Domyślnie spust w 300D padl?

mam problem, 2 dni temu ze zdjecia na zdjecie padl mi spust w 300D naciskam i nic nie nastawia ostrosci ani nie robi zdjecia.wczesniej wszystko bylo OK zadnych zaciec. Apatar dziala z pilota. czy ktos mial podobny przypadek? jestem ze slaska gdzie to naprawic - zna ktos jakis serwis na slasku ( aparat po gwarancji). moze ktos ma jakis domowy spospob na to? z gory wielkie dzieki:-P

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów