Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Spust?

Miasto
    Chojnice

Domyślnie Spust?

Tydzień temu odebrałem aparat 300 d, w którym wymienioną migawkę. Dziś, po tygodniu i 500 zdjęciach coś się stało ze spustem. Teraz spust migawki potrzebuje dużo większej siły nacisku Trzeba Dość mocno go wcisnąć i czasami robi od razu zdjęcie. Jest to dość kłopotliwe. Co to i od czego? Panowie pewnie wiedzą ;-)

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Musisz wysłać do serwisu na wymiane mikorprzełącznika
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Chojnice

Domyślnie

Ktoś się orientuje, czy w Bydgoszczy lub Gdańsku to naprawią od ręki? Czy tylko Żytnia ;-(

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

A na gwarancji czy nie ?? Bo jak nie to sam rozbierz.
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Miasto
    Chojnice

Domyślnie

Aparat bez gwaranacji, z czego tydzień temu odebrałem go z Żytniej po wymianie migawki. Sam się chyba nie pokuszę... bo i skąd mikroprzełącznik wziąć ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez (olo) Zobacz posta
    Aparat bez gwaranacji, z czego tydzień temu odebrałem go z Żytniej po wymianie migawki. Sam się chyba nie pokuszę... bo i skąd mikroprzełącznik wziąć ;-)
    Mi przy okazji czyszczenia matrycy w 350D sami na Żytniej wymienili spust bez prośby z mojej strony. Ponoć był już zużyty. Aparat był na gwarancji, więc nic nie zapłaciłem ale ponoć grosze to kosztuje.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Sam koszt części to 20 PLN, natomiast nie wiem ile robocizna, bo wymieniali mi go przy okazji innej naprawy.

Jakby co, to ten mikroprzełącznik wygląda tak:

Dopiero zaczyna

Domyślnie Też mam ten problem

W moim 300 D podbna usteka się objawiła. Od razu chce robić zdjęcie, bez ustawiania ostrości. Obdzwoniłem kilka serwisów i dowiedziałem się żę naprawa ma kosztować w zależności od miejsca gdzie dzoniłem od 150 do 300 zł + przesyłka. Wychodzi sporo. Aparat po gwarancji możę jednak rozbiorę go i sam sobie wymienię. Warto spróbować. Gdzie można taki przełączniki zakupić?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Włącznik na fotce wyżej wygląda na rozbieralny. Regenerował ktoś z powodzeniem?

satyr
    Guest

Domyślnie

Witam!
    A czy ktoś wymieniał spust migawki w serwisie na żytniej i nie była to wymiana gwarancyjna? jeśli tak to bardzo proszę o odpisanie za ile w canonowskim serwisie to robią. Właśnie mi padł spust migawki i mam dylemat czy jechać do serwisu czy szukać tego mikroprocesora i na własną rękę wymieniać:/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów