mam to samo w moim 30D, czasami jest ok, a czasami wciskasz na siłę. tylko czytając te wszystkie opinie o Żytniej po prostu boję się wysyłać tam sprzętu![]()
mam to samo w moim 30D, czasami jest ok, a czasami wciskasz na siłę. tylko czytając te wszystkie opinie o Żytniej po prostu boję się wysyłać tam sprzętu![]()
dzwoniłem do serwisu i chciałem sie dowiedzieć ile będzie kosztowała naprawa tej usterki ale zbyli mnie tekstem, że ekspertyzy wydaje się z dnia na dzień:/ jak się zapytałem czy w przybliżeniu może mi podać koszt naprawy to mi powiedziano, że trudno to określić, że musi zobaczyć to technik. I się nie dowiedziałem ile będzie kosztowała mnie naprawa:/ ale w poniedziałek wybieram się na żytnią i mam nadzieje że się dowiem, a jak już będę wiedział to wam tu napisze:/
A może ktoś już wie ile kosztuje naprawa spustu migawki??
jakby ktoś wiedział to proszę pisać, przynajmniej będę wiedział czy jechać czy nie:/
Pozdrawiam!
Na żytniej faktycznie nie chcą powiedzieć ile. Natomiast w innych serwisach od 150 do 300 zł. Jak dzoniłem po kilku to w tle rozmowy usłyszałem żę sam mikroprzełącznik to cena 20 zł reszta to robocizna. Natomiast jest proble z dostępnością tej części. Jeden magik powidział mi że można ją regenerować.
hmmmm,,, no tak, tylko jak regenerowac? a co do deny to strasznie duzo za robocizne biora. Czyżby aż tak trudno się ta część wymienia?
miałem jechać do serwisu jutro ale zauważyłem że mój spust migawki sam się zregenerował w aparacie, a że nie mam zbyt dużo kasy to nie jade:/ poczekam jeszcze troszkę, jak uda mi się więcej kasy zebrać to wtedy pojade, a narazie puki działa to będę focił![]()
Też już byłem zdesperowany i miałem oddać aprat do serwisu. Zastanawiałem się czy nie wgrać orginalnego softu, bo mam w tej chwili Wasiaware (300D). Wczoraj jednak porobiłem trochę zdjęć z lampą gdzie ustawienie ostrości przy gorszym oświetleniu i z kitem zajmuje apratowi trochę czasu i nieoczekiwanie spust od czasu do czasu działał poprawnie. W miarę dalszego focenia było jeszcze lepiej. W końcu okazało się żę spust działa już należy. Można powidzieć żę sam się zregenerował , nie wiadomo na jak długo.![]()
Znowu zaczął mi się psuć spust migawki. Postanowiłem oddać go do serwisu. Wcześniej zainstalowałem orginalne oprogramowanie. Właczyłem aprat, spust działa. Wgrałem znowu Wasia i znowu działa. Dzoniąc do serwisu dowiedziałem się gdzieś że ta ustreka możę dotyczyć sofru a nie samego przycisku daltego moje próby. Polecam
wymiana na żytniej ok 150-180zł, wymiana jest dziecinnie prosta i nie powinna tyle kosztować ale niestety tego switcha nigdzie nie kupisz..niestetynatomiast switcha można uratować, wystarczy dogiąć odpowiednio i w odpowiednią stronę blaszki. U mnie po ok 7000 tys. zdjęć switcha czasami trzeba było docisnąć mocniej żeby zareagował, po operacji którą sam wykonałem nie mam żadnych problemów
Pozdrawiam