Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Co powiecie o green clean, pomóżcie

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Opisuje rowniez czyszczenie za pomoca gruszki, ale oczywiscie podkresla, iz nie moze to byc gruszka kupiona w aptece.
    Jakoś to uzasadnia?

Kupiona w obuwniczym może być?

przestrzega przed "dmuchaniem" bezposrednio na matryce
    Czy to też zostało uzasadnione?

Nie zapomniano rowniez o wymienieniu sponsora w/w artykulu.
    Ach tak...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Skoro sponsor w/w artykulu pisze o spacjalnych srodkach do czyszczenia to wiadomo ze odradzi prostych i tanich metod.

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    moje qwczorajsze boje z green clean...
    ...
    Ojeju Mattnick, to co ty wyprawiasz ze swoją puszką, że takie wynalazki masz??

PS. Daje się to w ogóle usunąć, czy GreenClean tylko konserwuje syf na matrycy/filtrze
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Nie widzę przeciwwskazań uzywania gruchy z apteki. Jedyną rzeczą jaka należy wcześniej zrobić to wyplukać ją od środka gorącą wodą, by usunąć z niej talk. Potem można juz dmuchać w sensor, tyle ze chyba lepiej jak aparat jest bagnetem w dół. Wówczas nie przedmuchujemy syfa z kąta w kąt, większe prawdopodobieństwo że wypadnie

Oczywiscie guma rysuje, to wiedzą wszyscy. A ja wiem z doświadczenia na mojej matrycy, sobie wywinąłem gruchą (końcówką) piękny szlaczek. Potem patyczek, kusteczka higieniczna i szuru buru delikatnie. Nie ma śladu.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

da się doczyścić
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    sląsk

Talking Green Clean

Bawiłem się zestaw, Green Clean - miałem kilka małych plam - pomyślałem spróbuje. Zużyłem 4 zestawy. I powiem wam, że efekt jest super - Jedna ważna uwaga szpatułką suchą należy czyścić jeden raz dana powierzchnią.
    Robię to tak: Wet - smaruję całą matryce - kilka razy, (aby rozpuściło się to, co przyklejone) tak, aby matryca była czysta. Potem Dry - i tu uwaga torebka ma być otwarta (niewyciągnięta) ściąga kurz. I szybko, ale bez nerwów czyścimy jedną stroną od prawej do lewej i drugą od lewej do prawej. I to wszystko. (Delikatnie dociskając. Użyłem kilka razy bo efekt był nie zadawalający. Cóż te nerwy!
    Coś tam mam

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów