Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Wątek: przejście z nikona na canona

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    remol71, a czego takiemu przecietnemu _amatorowi_ moze brakowac w trabancie?
    Przyzwoitych szkieł za uczciwe pieniądze !!!!!! Przyzwoitego AF, który nie będzie powodował u mnie stresu typu "czy już czy jeszcze nie" Współpracy z optyką niezależną na poziomie konkurencji. Rozsądnej pracy z lampą. Większego zakresu korekcji ekspozycji. Mniejszy skok ISO, lub posiadanie prawdziwego ISOauto. Przyzwoitego pomiaru światła. Niedługo do wizjera wcisnę oko Ale jak napisałem zrobiłem to sobie na własne życzenie A kiedyś Canon robił takie fajne aparaty. Teraz aparat projektuje księgowy po szkole ekonomicznej w której płacił pieniędzmi tatusia, a kiedyś projektował prawdziwy inżynier, który kończył szkołę jak był odpowiednio zdolny.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobrze piszesz, też bym nie wytrzymał z 350D. Jednak na AF w 30D nie narzekam.
    Trzeba twardo podejmować decyzje, bo kolejna zamiana to duża strata.
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Przyzwoitych szkieł za uczciwe pieniądze !!!!!!
    A Nikon ma takie? A Sigma, Tamron, Tokina?

Przyzwoitego AF, który nie będzie powodował u mnie stresu typu "czy już czy jeszcze nie"
    Juz Ci kolekcjoner wyjanil, ze te dwa sloiki nie maja powalajacego AF i to jest ich wina a nie puszki. Podepnij jasne szklo USM to sie przekonasz.

Współpracy z optyką niezależną na poziomie konkurencji.
    A czego brakuje canonowi w tym zakresie bo niebardzo rozumiem? Sigmy, Tamrony czy tez inne Tokiny nie chca wspolpracowac?

Rozsądnej pracy z lampą.
    Moze jeszcze dodasz z ta wbudowana? Rozwin o co Ci chodzi.

Większego zakresu korekcji ekspozycji. Mniejszy skok ISO, lub posiadanie prawdziwego ISOauto.
    Tak, to sa rzeczy niezbedne dla amatora No moza poza Auto ISO (choc wg mnie to bzdura)

Przyzwoitego pomiaru światła.
    Brakuje spota?

Proponuje wrocic do Nikona Tak bedzie lepiej dla Ciebie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie, czemu zmieniłeś na 400D? Mając D50 to patrzyłbym w stronę D80. Wiadomo że szumi bardziej niż 400D ale cała reszta (puszka, AF, wizjer, autoiso) jest lepsza i do tego masz przyzwoitą optykę dla amatorów w przyzwoitych cenach.

EDIT:
    AF w 30D moim zdaniem pozostawia jednak wiele do życzenia. Horror z kalibracją każdego jasnego szkła do body z powodu różnych FF/BF. Zauważyłem też że w gorszym świetle notorycznie przestrzela na BF. I nie chodzi o to że jest mniej dokładny w słabym świetle bo wtedy błąd byłby w obie strony.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 31-01-2007 o 16:36

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przyzwoitych szkieł za uczciwe pieniądze !!!!!! Przyzwoitego AF, który nie będzie powodował u mnie stresu typu "czy już czy jeszcze nie" Współpracy z optyką niezależną na poziomie konkurencji. Rozsądnej pracy z lampą. Większego zakresu korekcji ekspozycji. Mniejszy skok ISO, lub posiadanie prawdziwego ISOauto. Przyzwoitego pomiaru światła. Niedługo do wizjera wcisnę oko Ale jak napisałem zrobiłem to sobie na własne życzenie A kiedyś Canon robił takie fajne aparaty. Teraz aparat projektuje księgowy po szkole ekonomicznej w której płacił pieniędzmi tatusia, a kiedyś projektował prawdziwy inżynier, który kończył szkołę jak był odpowiednio zdolny.
    A mógłbyś jakoś uszczegółowić te zarzuty. Bo takie ogólniki to praktycznie wszystkie da się zanegować.
    Co do AF-a w 30D nigdy nic nie kalibrowałem kilku z moich kolegów też nie także MMM też nie uogólniaj.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do AF-a w 30D nigdy nic nie kalibrowałem kilku z moich kolegów też nie także MMM też nie uogólniaj.
    potwierdzam, jeszcze mi się nie zdarzyło
    ja prawie zakupiłem D80 a jeszcze wcześniej prawie D70, prawie robi wielką różnicę.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

A Nikon ma takie? A Sigma, Tamron, Tokina?

Juz Ci kolekcjoner wyjanil, ze te dwa sloiki nie maja powalajacego AF i to jest ich wina a nie puszki. Podepnij jasne szklo USM to sie przekonasz.

A czego brakuje canonowi w tym zakresie bo niebardzo rozumiem? Sigmy, Tamrony czy tez inne Tokiny nie chca wspolpracowac?

Moze jeszcze dodasz z ta wbudowana? Rozwin o co Ci chodzi.

Tak, to sa rzeczy niezbedne dla amatora No moza poza Auto ISO (choc wg mnie to bzdura)

Brakuje spota?

Proponuje wrocic do Nikona Tak bedzie lepiej dla Ciebie.

W Nikonie nawet słoiki przyzwoicie działają. Korekcja ekspozycji jest jak najbardziej przydatna w amatorskiej fotografii. Gdyby Nikon dysponował matrycą takiej jakości jaka jest w 400D to w strone Canona nawet bym nie spojrzał.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

W Nikonie nawet słoiki przyzwoicie działają.
    Zmieniam system!
    Sorry, ale Twoje argumenty sa jakies takie malo przekonywujace.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To sprzedaj 400D i kup jeszcze raz Nikona, jeśli jesteś przekonany, że jest lepszy pod praktycznie każdym względem. Stracisz znowu trochę kasy, ale będziesz zadowolony. Chyba, że jak już kupisz Nikona, będziesz chciał znowu Canona .

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Zmieniam system!
    Sorry, ale Twoje argumenty sa jakies takie malo przekonywujace.
    Ale ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Nie o to tu chodzi. Poprostu piszę co o tym sądzę z punktu widzenia amatora. Im dłużej posiadam ten aparat, tym bardziej jestem zniechęcony do niego.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów