Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
Ok kumam Twoje rozgoryczenie i po czesci zgadzam sie z Twoja opinia ze Canon olewa amatorow, lecz patrzac perspektywicznie nie bedziesz cale zycie uzywal amatorskiego body, chyba ze sie myle. Po pewnym czasie odlozysz troche kasy i stwierdzisz ze czas na polke semi-pro lub pro, zaleznie od posiadanych funduszy bo czlowiek sie rozwija ;-). A tu czeka przykladowo taki 5D i odrazu osladza Ci zycie utwierdzajac Cie w przekonaniu ze zmieniles system w dobra strone ;-)
Wiedziałem, że ktoś wyjedzie z jakimś tam PRO czy semiPRO. A ja jestem zwykłym amatorem i nie mam zamiaru wydawać więcej niż ileś tam na aparat. Nie mogę wychodzić z założenia, że kupie Mercedesa A bo Mercedes robi S-klasę. Nie traktuję sprzętu foto jako celu samego w sobie i jako kolejnej zdobyczy na drodze finansowego rozwoju. Jako amator dokonałem tej zmiany z powodu właściwości matrycy. Niestety otoczka tej matrycy jest mizerna. Cała filozofia Canona z punktu widzenia amatora jest poprostu tragedią. Pomimo gorszej matrycy system Nikona oferuje o EPOKĘ więcej amatorom i to w każdym zagadnieniu fotografii.