Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: przejście z nikona na canona

Domyślnie

mozna sobie AF-Confirm przykleic

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

mi działa potwierdzenie ostrości i mam bardzo dobre efekty od tego czasu ....

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    S Jak sie sprawuje taka przejsciowka?
    Jest niezła :grin:
    Pasuje do szkieł nAi, Ai, Ais i oczywiście F.
    Wini

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kivo Zobacz posta
    czy ktoś z was dokonał takiej zmiany??? jeśli tak to proszę o wszelki informacje.

Ja zastanawiam sie nad zmianą d80 na 20D. jeśli możecie przesłać mi na @ jakieś zdjęcia z 20d to będę bardzo wdzięczny

Adam

I to nie jest żaden wkręt, naprawdę mi na tym zależy
    Ja zmieniłem D50 na 400D, zmiana bolesna. Jedyna zaleta to lepsza matryca. Najgorsza lipa to AF. Podobno z 30D, jeśli to prawda, to za 30D mocno się przepłaca.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ja zmieniłem D50 na 400D, zmiana bolesna. Jedyna zaleta to lepsza matryca. Najgorsza lipa to AF. Podobno z 30D, jeśli to prawda, to za 30D mocno się przepłaca.
    Ten AF to oceniasz na podstawie doswiadczen z 18-55 i 50/1.8?

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ten AF to oceniasz na podstawie doswiadczen z 18-55 i 50/1.8?
    A to na podstawie 50/1.8 nie można?? Nie tylko na tym, podpinałem różne szkła. A co do 50/1.8 to wykonanie tego szkła w Nikonie jest poprostu nieporównywalne. Zmieniłem N na C z powodu matrycy, ale tak naprawde z punktu widzenia amatora to co oferuje Canon amatorom właśnie to wielka KUPA jest. Szkła drogie, stosunek ceny do jakości conajmniej kontrowersyjny. Zasadniczo nie moge powiedzieć, abym był zadowolony z tego co zrobiłem. Nawet nie ma przyzwoitego kita w rozsądnej cenie. Chyba miałem udar umysłu jak Nikona sprzedawałem, ale mogę miec pretensję tylko do siebie.

Dodam jeszcze, że w Canonie podoba mi się 70-200 L 4.0
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 31-01-2007 o 15:45

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

A to na podstawie 50/1.8 nie można?? Nie tylko na tym, podpinałem różne szkła. A co do 50/1.8 to wykonanie tego szkła w Nikonie jest poprostu nieporównywalne. Zmieniłem N na C z powodu matrycy, ale tak naprawde z punktu widzenia amatora to co oferuje Canon amatorom właśnie to wielka KUPA jest. Szkła drogie, stosunek ceny do jakości conajmniej kontrowersyjny. Zasadniczo nie moge powiedzieć, abym był zadowolony z tego co zrobiłem. Nawet nie ma przyzwoitego kita w rozsądnej cenie. Chyba miałem udar umysłu jak Nikona sprzedawałem, ale mogę miec pretensję tylko do siebie.
    Ok kumam Twoje rozgoryczenie i po czesci zgadzam sie z Twoja opinia ze Canon olewa amatorow, lecz patrzac perspektywicznie nie bedziesz cale zycie uzywal amatorskiego body, chyba ze sie myle. Po pewnym czasie odlozysz troche kasy i stwierdzisz ze czas na polke semi-pro lub pro, zaleznie od posiadanych funduszy bo czlowiek sie rozwija ;-). A tu czeka przykladowo taki 5D i odrazu osladza Ci zycie utwierdzajac Cie w przekonaniu ze zmieniles system w dobra strone ;-)
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dodam jeszcze, że w Canonie podoba mi się 70-200 L 4.0
    Z tym AF-em to masz coś nie tak. Bo z dobrymi szkłami działa bardzo dobrze. Weź też pod uwagę cenę kita (ok. 150 zł i 50-tki 300) po prostu to tanie plasticzaki i nie ma co od nich zbyt dużo wymagać. A jeśli chodzi o ofertę canona dla amatora to ameryki nie odkryłeś .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Ok kumam Twoje rozgoryczenie i po czesci zgadzam sie z Twoja opinia ze Canon olewa amatorow, lecz patrzac perspektywicznie nie bedziesz cale zycie uzywal amatorskiego body, chyba ze sie myle. Po pewnym czasie odlozysz troche kasy i stwierdzisz ze czas na polke semi-pro lub pro, zaleznie od posiadanych funduszy bo czlowiek sie rozwija ;-). A tu czeka przykladowo taki 5D i odrazu osladza Ci zycie utwierdzajac Cie w przekonaniu ze zmieniles system w dobra strone ;-)
    Wiedziałem, że ktoś wyjedzie z jakimś tam PRO czy semiPRO. A ja jestem zwykłym amatorem i nie mam zamiaru wydawać więcej niż ileś tam na aparat. Nie mogę wychodzić z założenia, że kupie Mercedesa A bo Mercedes robi S-klasę. Nie traktuję sprzętu foto jako celu samego w sobie i jako kolejnej zdobyczy na drodze finansowego rozwoju. Jako amator dokonałem tej zmiany z powodu właściwości matrycy. Niestety otoczka tej matrycy jest mizerna. Cała filozofia Canona z punktu widzenia amatora jest poprostu tragedią. Pomimo gorszej matrycy system Nikona oferuje o EPOKĘ więcej amatorom i to w każdym zagadnieniu fotografii.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

remol71, a czego takiemu przecietnemu _amatorowi_ moze brakowac w trabancie?

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów