Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: soczewka fresnela

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Przyroda zwykle daleko, wiec zdecydowanie 580...

Ze specyficznych ustawien potrzebna bedzie korekta na minus i ewentualnie hss.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Przyroda zwykle daleko, wiec zdecydowanie 580...

Ze specyficznych ustawien potrzebna bedzie korekta na minus i ewentualnie hss.
    Kuchatku przyznam się szcerze że nie bardzo rozumiem. Skoro szukamy jak najmocniejszej lampy ze względu na odległość od celu a na dodatek zastanawiamy się nad użycem flesh extendera to czemu uważąsz że potrzebna bedzie korekta "na minus" przy fotografowaniu przyrody.

Przyznaje się szczerze że lampy - poza wbudowaną - nigdy nie miałem bo jak narazie jedyny cel w jakim była mi potrzebna to imieniny u cioci no i czasami do rozświetlenia cieni na twarzach jak pstrykałem pod słóńce . Moje pytanie może być więć troche analfabetyczne

Z tego co mi się wydaje to najlepsze zastosowanie bedzie wtedy gdy ustawimy synchronizacje z krótkimi czasmi naświetlania i w razie potrzeby dodamy mocy błyskowi - jeżeli się myle to niech ktoś mnie doświetli

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    [...]
    Generalnie z ta korekta na minus to chodzi o to, ze e-ttl II to takie ustrojstwo, ktore jak oswietla to niedoswietla, a jak doswietla to przepala

Bylo juz zdaje sie kilka razy o tym na forum...

Bynajmniej nie ma to nic wspolnego ze stosowaniem dodatkowych soczewek czy innych zaklucaczy prostej drogi swiatla z lampy.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów