Jak w temacie, spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem?
Adapter do szkieł z mocwaniem minolty do zamocowania w EOS?
Jak w temacie, spotkał się ktoś z takim rozwiązaniem?
Adapter do szkieł z mocwaniem minolty do zamocowania w EOS?
Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...
hejo
www.ebay.com
prawde Ci powie zupelnie jak Cyganka, a mi powiedział że na 99% nie ma takiego adaptera .
Brak możliwości takiego rozwiązania . Minolty mają AF na "śrubokręt" z silnikiem w body , canony elektryczny z silnikiem w obiektywie .
Hej Hroopek! Kiedyś też szukałem takiego adaptera. Mam kilka kilka fajnych szkieł do minolty. Przeglądając dogłębnie allegro i różne oferty sklepów on-line to tylko chyba Raysfoto oferuje szeroki wybór przeróżnych adapterów. Mimo to adaptera EOS/Minolta nie mają w ofercie i miła Pani powiedziała, że ciężko cośtakiego trafić;(
BTW. wątek bardziej do Osprzęt detykowany/Pozoztałe a nie do Testów Sprzętu.
Jak go tu zobaczyłem to mi się ciepło zrobiło...już myślałem, że go trafiłeś:-(
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
znalazlem cos takiego - raczej nie da rady
http://www.bobatkins.com/photography...focus_EOS.html
Tomasz1972 wyjaśnił sprawę. Kwestia rozwiązania i przeniesienia napędu...
Tak jak niejeden z nas, mam parę obiektywów z bagnetem minolty, bawiłem sie trochę ostatnio, rozkręcając canony i zamieniałem bagnety, w uzyciu była nawet wiertarka bo trzeba było wiercic w bagnetachale za kazdym razem nie bede się tak bawił, poza tym problem z centrowaniem.
Pomyslalem ze jak dorwę gdzieś adapter, to było by super, ale widzę ze pozostaje opylić szkła na allegro...
Szkoda że nie ma, w koncu manualnie tez da sie pracować...
Chyba kupię tokarkę....
M.
Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...
...albo wymień Canona na Minoltę![]()
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
Ja mam i Minoltę i CanonaMinoltę dla przyjemności a canona do roboty :P Szczerze mówiąc strasznie mi u C brakuje plastyki obrazu niektórych szkiełek minolci
np. 70-210/4 (szkło, które było w wersji manualnej robione dla Leici) dlatego mam dwa systemy obok siebie.