Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: D30 i co po nim?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Popieram Kolekcjonera. Ja zamieniłem D60 na 400D i jestem zaskoczony ile radość daje mi użytkowanie tego body. A jeżeli nie jesteś zawodowcem, to możesz docenić małe rozmiary, jeżeli lubisz, żeby aparat towarzyszył Ci cały czas - noszenie do pracy 10D z gripem to jednak inny ciężar gatunkowy niż 400d .

Pozdr,
    Poohutch
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Zamieniłem swojego D30 na 20D i jestem bardzo zadowolony, a też rozważałem przejście na D60 lub 10D. Jednak dozbieralem trochę i kupiłem 20D (z gripem oczywiście, żeby lepiej w dłoni lezał : )). Jeli masz mozliwość poczekania trochę to proponuję dozbierania do 20D (lub wyżej oczywiście ).
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Jestem szczęśliwym posiadaczem 10D. Co do pracy autofocusa to przynajmniej w moim egzemplarzu jest precyzyjny, chociaż przyznam, że zdjęcia sportowe robię sporadycznie i na temat pracy dobiegaczki nie będę się wypowiadał. Jakość zdjęć bardzo dobra, porządna, solidna konstrukcja. Dla mnie jedna rzecz jest denerwująca (ale można się przyzwyczaić) - czas startu aparatu. Mój EOS 3 odpala natychmiast, w 10D trwa to ze 2 czy 3 sekundy.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów