Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon A630 - czy kupić?

Mieszany widok

mspider86
    Guest

Question Canon A630 - czy kupić?

Witam. Przymierzam się do kupna kompaktu Canona A630. Będzie to mój pierwszy aparat i właściwie jestem już na niego zdecydowany. Mam dwa pytania:
    1) Czy wart go kupić na tej tej aukcji? Cena wydaje mi się jest zadowalająca.
    2) Czy za tą cenę jest to najlepszy wybór? Może powinienem zastanowić się nad czymś innym?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

pawelnow
    Guest

Domyślnie

mam 630 jako "domowy kompakt" jest niezły ale jak porównuje do zdjęć z lustrzanek to niestety szumi troche ale ten moge wszędzie zabrac i o to mi chodziło kupując canona 630

Początki nałogu

Domyślnie

mam tez A630 pawelnow, co do szumów to zgoda, ale Neat Image radzi sobie zupełnie, polecam ten aparat, chociaż po przesiadce z A75 troche byłem rozczarowany, lecz to tylko złudzenie, bo musiałem trochę sie przestawić, dośc dobry jest obiektyw 4 x zoom optyczny wystarcza mi, cyfrowe telekonwertery też działają, aparat bardzo szybki (porównywałem np. z G6), dobrse łapie ostrość, niezłe makro no i na zwykłych acu powerbase 2500 zrobiłem juz ponad 800 zdjęć i nadal pstrykam, zaleta sa 4 acu, bo szybko ładuje lampę, duża zaleta to rozmiar, bo S3 do kieszeni juz nie zmieścisz, jak na poczatek polecam A630 i pozdrawiam

mspider86
    Guest

Domyślnie

rosim, czym byles rozczarowany po przesiadce z A75??

Początki nałogu

Domyślnie

większe winetowanie i gorzej wychodziły zdjęcia z lampą, ale z czasem to wyeliminowałem (ustawienia manualne), może też wieksze szumy, ale rozmiar zdjęć tez większy wiec można przekadrowac, A630 ma znacznie lepsze makro od 75

mspider86
    Guest

Domyślnie

Bawilem sie troche A75 i wychodzily calkiem dobre zdjecia (przynajmniej jak na moje oko). mam nadzieje ze na A630 nie beda wygladac wiele gorzej no i racja, 630 ma znacznie lepsze makro bo juz od 1cm, 75 bodajze od 5cm
    a wracajac do mojego pierwszego pytania, jest tam link do aukcji sklepu internetowego Balta.pl. czy warto u nich kupowac?
    Ostatnio edytowane przez mspider86 ; 30-01-2007 o 02:06

Początki nałogu

Domyślnie

nie wiem czy warto w tym sklepie, ja mam jakies opory przed kupowaniem w sklepach internetowych, choć cA75 kupiłem w takim sklepie, ale odebrałem osobiście, bo znalazłem sklep w swoim mieście, A630 kupiłem w wypróbowanym sklepie komputerowym, bo mieli najkorzystniejszą cenę, pozdrawiam, aha polecam stronę z sampalmi pbase/cameras

mspider86
    Guest

Domyślnie

ja najczesciej kupuje przez internet, mozna duzo zaoszczedzic :smile: ok dzieki za wszystkie odpowiedzi, jestem juz w 100% przekonany do A630 a jeszcze jedno.. on ma ten obrotowy wyswietlacz, jak to jest z jego trwaloscia? czy aby nie jest za delikatny? pozdrawiam

][Milo][
    Guest

Domyślnie

Osobiście kupowałem A640 w Balcie... jest to "normalny" sklep, który po prostu sprzedaje też za pośrednictwem internetu.
    Co do szumów to można w manualu powalczyć i zdjęcia wyjdą super.
    Co do ceny, warto dać tyle za ten aparat (630), bo to praktycznie to samo co A640... [chociaż w testach wyszło, ze 640 ma nieco mniejsze szumy.. nie wiedzieć czemu]

Z aparatu jestem zadowolony, sklep ogólnie polecam, bo to nie jedyna rzecz jaką tam zakupiłem.

p.s. wyświetlacz jeszcze się trzyma i obraca normalnie

Pozdrawiam.

mspider86
    Guest

Domyślnie

Z tego co wiem A630 i A640 to nie to samo, ten drugi ma wiecej Megapixeli. Itroche zaskoczyla mnie Twoja wypowiedz, ze A640 ma mniejsze szumy. Przy tej samej matrycy i wiekszej liczbie mpx powinien raczej bardziej szumiec.. ale mniejsza z tym

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów