Pokaż wyniki od 1 do 10 z 135

Wątek: Opinie o Interfoto

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

W tym roku dogadałem się z Interfoto co do wymiany jednego obiektywu na inny .Wyslałem mailem dokladny opis posiadanego przezemnie obiektywu ,zdjecia i ustalilismy po negocjacjach wymiane z moja doplatą 1000 zl.Wysyłalem więc obiektyw i zrobilem przelew na konto IF,ktory został zaksiegowany zanim obiektyw jeszcze dotarl.Czekałem wiec tylko na ten ,ktory chciałem sie zamienić.Po dwoch dniach dostalem obszernego maila ,ze "nie takiego"sie spodziewali obiektywu ,ale owszem dalej ida na zamianę TYLKO,ze musze doplacic nie 1000 zł a 2000 zł!!!!Ruszyło mnie to do zywego i oczywiscie podziekowałem rezygnując za "taka zamianę"!! A dopiero sie wścieklem porzadnie jak zobaczyłem odesłany obiektyw!!!Moj obiektyw był uzywany(sigma)mial delikatne przetarcia tej miekkiej warstwy,jak to u Sigmy ,ale jak wrocil z IF to był niemal obdarty z tej powloki!!Mało tego !!Specjalny firmowy pokrowiec w ,ktory jest pakowana Sigma został poprzecinany w kilku miejscach ostrym nożem.Zadzwownilem do nich z pretensjami.Najpierw otrzymałem opieprz ,ze źle zapakowałem obiektyw i jestem sobie sam winien(sic!!!) a poźniej mi zaproponowano,ze moga mi wymienic pokrowiec ,ale musze zaplacic za wysylke tam i z powrotem!!!!Tą bezszczelną odpowiedzia mnie dobili calkowicie!Dodam jeszcze ,ze za wysylke obiektywu tam/z powrotem ja placilem kuriera a na zwrot wplaconego 1000 zl musialem bardzo długo czekac i sie prosić.Dałem sobie z nimi calkowicie spokoj ,pozostajac z obdartym z farby obiektywem i pocietym pokrowcem.
    Ostatnio edytowane przez violan ; 24-04-2009 o 11:49

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Jeśli nawet tylko część z opisanych tu historii miała naprawdę miejsce... to jak taka firma może jeszcze działać? Przecież "model biznesowy" Interfoto zakrawa na czystą kpinę! Zróbmy im antyreklamę, niech idą na zieloną trawkę.

EDIT: na hasło
    komis interfoto oszuści
    google podają ten wątek jako drugi link... po linku do sklepu InterFoto.
    Ostatnio edytowane przez HuleLam ; 24-04-2009 o 13:07
    Fotograf platoniczny

Uprawnienia umieszczania postów