-
Pewnie. to dokładnie TEN SAM. Co to moich nerwów - wytrzymały, kasa od 30 minut na koncie potrącona o ,,koszty'' interfoto. Odliczyli sobie ,,darmową wysyłkę lampy'' - za karę - w domyśle /nie kupiłeś puszki gnojku to nasze ustalenia nie istnieją/ oraz ,,koszty allegro'' - ani puszka, ani lampa nie była kupowana przez ten serwis
, a także ,,koszt telefonów
- komis zadzwonił do mnie raz, pozostałe 20 razy telefonowałem ja.
Nie bałem się (po raz ostatni) bo komis oferował 7 dni rękojmi na test i 3 miesiące gwarancji. Coś mnie tknęło już po przelaniu kasy, by jeszcze przed wysyłką poprosić o dokładne foto i ...widzicie sami.
Kasa wróciła, kupuję puszkę od Oskarkowego, jemu również bym zaufał i prosił o wysył, ale spotkamy się w pół drogi (Jarek/Oskarkowy od początku optował za osobistym odbiorem, co doceniam). Podsumowując - cieszę się, że wycofałem się na tym etapie, bo komis pokazał dobitnie, że klienta, który już zapłacił ma w d...e. Ukarał mnie zwłoką w zwrocie kasy i ,,potrąceniem'' oraz skróceniem gwarancji na lampę z 12 do 3 miesięcy - tego nie wyjaśnili do teraz. Kicham na interfoto i mam najlepszą nauczkę - na własnej skórze. Takie lekcje pamięta się doskonale.
Tak przy okazji zestawie to z inną sytuacją. Kiedyś zaufałem (podobnie jak komisowi IF) fotografowi (którego wcale nie znałem) - Zbyszkowi Kopyściowi (z 3miasta bodaj - na allegro ZEK) kupując w ciemno od niego 1d mkII. Przysłał mi świetne body (mimo sporego przebiegu, który od razu deklarował), ale niczego nie ukrywał. Nawet, gdy czytałem uradowany stan puszki z niedoskonałego programu (CanCount - szajs) i oszukał mnie on (program) mocno zaniżając ilość klat - Z.K. tłumaczył spokojnie - ,,walnąłem nim dużo więcej, proszę mi wierzyć''. Mimo to kupiłem świadomie, puszka pracowała świetnie (mój najlepszy mkII jaki miałem z trzech sztuk), dziś ma ją mój znajomy i dalej trzaska z radością. Czy tak nie można? Można. Pozdrawiam z tego miejsca cierpliwego Oskarkowego
Ostatnio edytowane przez himi ; 23-12-2008 o 18:22
Uprawnienia umieszczania postów