A gdzie można się do nich przymierzyć ??
A gdzie można się do nich przymierzyć ??
do sigmy to mozna sie przymierzyc a nawet wyporzyczyc za niewielkie pieniądze w Salonach Sigmy i mysle ze opłate za wypozyczenie byliby skłonni odpisac przy zakupie nowego szkła jesli sie na nie zdecydujesz![]()
tu masz info
http://www.sigma-foto.pl/?q=node/40
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Nie "byliby skłonni" tylko tak robiąJac miał zdaje się taka ofertę jak pożyczał 50-500 na RIAT. Moim zdaniem odpowiedź na tytułowe pytanie jest prosta: jeśli "raczej 400mm, czasem 300mm i mniej" - to 100-400. Jesli "raczej 300mm i mniej, czasem 400mm" - to 100-300+TC :-D A patrząc na proponowane zastosowania, to wydaje mi się, że mamy do czynienia z pierwszą opcją ;-)
I w ten sposób Kolega, który zadał pytanie wie, że nic nie wie![]()
Kto używa do fotografowania przyrody Canona 100-400/5.6? Ręka w górę.
O, nie widzę...![]()
Ja... ale to zalezy od indywidualnej definicji "fotografowanie przyrody" .
Czyli rozpietosc od wielotygodniowo/miesiecznych wypraw w dalekie kraje, przez kilkudniowe zasiadki w czatownicach i pampersach (no offense) az do wycieczek poza miasto, "w plener" gdzie sie czasem jakiegos ptaszka ustrzeli no i az do spaceru do ZOO czy polowanie na koty podworkowe.
Owszem. Ale podejrzewam, że, niezależnie od definicji, fotografowanie przyrody nie jest głównym przeznaczeniem tego obiektywu dla większości jego użytkowników? A jak jest w Twoim przypadku?