wow, gdzie Ty te samoloty widziales![]()
ja przez 3 lata z rzedu jezdzilem na wschod i ANI RAZU nie widzialem, zadnego z tych samolotow w barwach aeroflotujesli juz sa jakies lepsze samoloty 9bo pewnie sa) to zapewne uzywaja ich do lotow europejskich lub przez ocean bo tam sa wyzsze wymogi odnosnie ladujacych samolotow.. dlatego starocie ktorym nie pozwolonoby ladowac w europie, lataja w najlepsze po calej Rosji i okolicach..
Aeroflot to ruski moloch - lataja niestety na leciwych ruskich samolotach (innych nie widzialem na plycie lotniska, same "dziadki" w barwach Aeroflotu)... ale masz tam tez od groma innych przewoznikow - np. ja lecialem jeszcze Transaero i Sybir'em.. wlasciwie to od strony pasazera poziom prawie europejski a od strony technicznej - ktoz to wie ;-)...
3 zdarzenie ktre daly mi do myslenia:
-lot z Moskwy zaczal sie godzine pozniej bo piloci meldowali "problemy" - jakie, nie wiem do dzis i niech tak zstanie![]()
-do Irkucka z Moskwy lecialem Boeingiem 737 lini Transaero-na broszurkach ktore byly przy siedzeniach mial maks. zasieg mniejszy niz trasa Moskwa - Irkuck.. moze co jakis czas wlaczal "luz" i oszczedzal paliwo![]()
le dolecial wiec "+" dla nich
![]()
-2 tyg. po powrocie w zamachu terrorystycznim (bylo o tym glosno) wysadzono samolot linii Sybir, ktorym wczesniej lecialem (mieli jednego Airbusa a tym samolotem wracalem z wakacji)..
innymi slowy to troche loteria ale biorac pod uwage ilosc przewoznikow, liczbe lotow i liczbe glosnych wypadkow - mozesz smialo leciec![]()
no i ten dreszcz emocji kiedy samolot zaczyna kolowac - to przygoda sama w sobie, Indie przy tym to pikus![]()
![]()
pozdr.