Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Wątek: D80 jako najlepsza lustrzanka

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Obiektywy 18-70 i 70-300VR oferują amatorom za stosunkowo niewielką cenę bardzo przyzwoitą jakość i spore możliwości, czego nie można powiedzieć o amatorskich obiektywach Canona.
    Z czym niestety muszę się zgodzić. Amen

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Z czym niestety muszę się zgodzić. Amen
    W calej rozciaglosci potwierdzam. Idzcie ofiara spelniona...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    Ja tylko mowilem ze ludzie sie przyczepili do tych cyferek. Jakby w analogach standartem bylo przykladowo FF = 22 * 30 to nikt normalny by dzisiaj nie marudzil ze chce 24 * 36 tylko by chcial 22 * 30. Dlatego nie widze sensu w FF bo rownie dobrze mozna by bylo byc za 6 * 9 - wieksza matryca, lepszy kontrast itp. To cale 24 * 36 to tylko standart maloobrakowy fotek analogowych i wcale nie musi byc tak z cyfrowymi bo przypuscmy ze wieksze firmy dojda do porozumienia i zrobia sobie standart FF = 36 * 48 i kazdy bedzei go chcial zapominajac o 24 * 36 ?
    No tylko, że tu też nie ma o czym dyskutować, bo 24x36 jest standardem od niemal stu lat. A zalety tego formatu (właśnie tego konkretnego) widać choćby po takich konstrukcjach jak 5D. I nie ma się co dziwić że są użytkownicy, którzy o nim marzą . Zwłaszcza że jest dostępny bez konieczności zaopatrywania się w nowy system szkieł.
    Co do formatu średniego w cyfrze to mam powoli wrażenie, że producenci robią wszystko żeby umarł śmiercią naturalną albo przeszedł w jakąś całkowitą niszę jak np. tzw. wielki format w analogu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja dodam od siebie ze jako lojalny kanonowiec jestem pod duzym wrazeeniem nikona d80 jak i d200. ostatnio mialem z oboma troche do czynienia i jezeli chodzi o organoleptycznosc to jest lepiej niz u C. Co do zdjec to sie nie wypowiadam bo i tak uwazam ze najwazniejszy jest fotograf a pozniej obiektyw ( a oba modele byly bo dajze z kitami (18-70). Pare ficzerow to bym na miejscu do mojego sprzetu ukradl ze zdalnym wyzwalaniem lapm poczawszy...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

Trampek, skoro bawiłeś się D80, a masz porównanie z 20D, to jak odniesiesz się do tego, co pisał Kubaman ?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Tematem wątku jest D80 jako najlepsza lustrzanka - jest to retoryka niebezpieczna i prowadząca w konsekwencji np. do idiotycznego wniosku, że najlepszy to jest Hassel H3D-39.
    tematem watku był w załozeniu test miesiecznika chip foto video ktory uznał D80 za najlepsza lustrzanke 2006, wiem to stąd iz sam to tam wpisałem, dlatego nie pojmuje jakiej to niebezpiecznej retoryki sie tu dopatrujesz

a w sumie wpisałem go tylko w tym celu iz chciałem sie dowiedziec do czego ten jakze miarodajny i obiektywny miesiecznik (choc o PS to ja sie akurat tam sporo nauczyłem ) odnosił tegoż Nikona iż im wyszło ze to najlepsza lustrzanka roku 2006

BTW mnie sie ona nie podoba a najbardziej razi mnie ten przełącznik suwakowy z tyłu... wygląda tak jakby go z Kasprzaka wzieli (dla młodzierzy: "Kasprzak to taki kultowy radiomagnetofon marzenie kazdego nastolataka lat 80 ) choc przy 400D to i tak bosko wygląda
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 11-02-2007 o 19:46
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    tematem watku był w załozeniu test miesiecznika chip foto video ktory uznał D80 za najlepsza lustrzanke 2006, wiem to stąd iz sam to tam wpisałem, dlatego nie pojmuje jakiej to niebezpiecznej retoryki sie tu dopatrujesz

a w sumie wpisałem go tylko w tym celu iz chciałem sie dowiedziec do czego ten jakze miarodajny i obiektywny miesiecznik (choc o PS to ja sie akurat tam sporo nauczyłem ) odnosił tegoż Nikona iż im wyszło ze to najlepsza lustrzanka roku 2006

BTW mnie sie ona nie podoba a najbardziej razi mnie ten przełącznik suwakowy z tyłu... wygląda tak jakby go z Kasprzaka wzieli (dla młodzierzy: "Kasprzak to taki kultowy radiomagnetofon marzenie kazdego nastolataka lat 80 ) choc przy 400D to i tak bosko wygląda
    Skipper - chodziło mi właśnie o to, by nie brać tego tytułu dosłownie, jak tu poniektórzy uczynili. Ogólnie to wiadomo, że nie istnieje coś takiego czegoś, jak najlepsza lustrzanka. Ktoś powie, że 5D jest najlepszą lustrzanką bo jest fufu, kto inny 1D - bo nap... 8.5fps, a dla pstrykatora obydwa te aparaty są do d... bo są za duże, za ciężkie i mają zbyt wiele zbędnych i tajemniczych guzików.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Skipper - chodziło mi właśnie o to, by nie brać tego tytułu dosłownie, jak tu poniektórzy uczynili. Ogólnie to wiadomo, że nie istnieje coś takiego czegoś, jak najlepsza lustrzanka. Ktoś powie, że 5D jest najlepszą lustrzanką bo jest fufu, kto inny 1D - bo nap... 8.5fps, a dla pstrykatora obydwa te aparaty są do d... bo są za duże, za ciężkie i mają zbyt wiele zbędnych i tajemniczych guzików.
    No i przede wszystkim dla niektórych są za drogie w stosunku do tego, że "też robią zdjęcia" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Po obejrzeniu fotek nasuwaja mi sie nastepujace wnioski:
    1. Redukcja szumu w D80 to nieporozumienie. Powinna byc domyslnie wylaczona, bo robi totalny plastik ze zdjecia. To ja juz wole szum ("szlachetny szum").
    2. ISO 3200 to chwyt marketingowy w pelnym tego slowa znaczeniu, bo nie widze mozliwosci praktycznego zastosowania tej czulosci, no chyba ze ktos lubi kolorowe mozajki lub efekt blur po odszumieniu.
    3. O ile ISO800 jest do przelkniecia i jakosc jeszcze jest na akceptowalnym poziomie (oczewiscie bez odszumiania) to o 1600 nie moge tego powiedziec.
    4. Mam podobne kafelki w kuchni :-)
    5. Zainwestowalem w dobry aparat ;-)

Sample prosto z puchy, zmniejszone przez Imageshack,orignaly odpowiednio: 4.8MB 5.0MB

ISO800:

ISO1600:

ISO3200:

....

Zartowalem...;-)
    Czy rzeczywiście masz tak nierówne ściany, czy tylko tak mi się wydaje? ;-)

Awatar wilus
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Czy rzeczywiście masz tak nierówne ściany, czy tylko tak mi się wydaje? ;-)
    ...masz coś z oczami?

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów