Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 95

Wątek: D80 jako najlepsza lustrzanka

Dopiero zaczyna Awatar TiTeUF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Stwierdzenie rownie prawdziwe co D80 jako najlepsza lustrzanka...:-)
    Chodzilo o to ze nie ma co porownywac bo wiadomo jakie ma szumy 10D a jakie 20D. Tak samo sprawa ma sie z Nikon'ami. D70 jest totalnie zaszumiona, to juz nawet na forum Nikon'a o tym sie mowi bez problemu.

Najbardziej denerwujacy jest brak obiektywizmu. Jak ktos ma Canon'a, nawet trabanta, a dostanie do reki Nikon'a z gornej polki to i tak zawsze znajdzie pelno minusow i bedzie staral sie udowodnic ze jego Canon lepszy. Na forum Nikon'a jest podobnie tyle ze w odwrotnym kierunku. :sad: Ja mialem Canon'a i sie przymierzalem do zakupu 20D ale dostalem Nikon'a i tez z poczatku bylem zalamany ale po kilku dniach jak sobie pocykalem i tego wszysko mi przeszlo. Jakby to bylo zle to dawno bym sie tego pozbyl tym bardziej ze to nowka, na gwarancji i tego wiec nie bylo by problemu.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Po obu stronach "barykady" sa fanatycy i co do tego nie ma dwoch zdan. Mnie nie iryrtuja proby tlumaczenia dlaczego ta a ta marka jest lepsza raczej rozbawiaja. Jezeli bezkrytycznie lyka sie wszystko co pisza na forach ludzie to mozna sie zestresowac. Puszke D80 uwazam za udany produkt Nikona. Podoba mi sie design, ergonomia, wizjer. Co mi sie nie podoba to co produkuje matryca, co jakby nie spojrzec jest zdziebko istotne...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    z chęcią bym obejrzał tę różnicę, chyba masz jeszcze te zdjęcia? ... do tej pory bowiem nie dostrzegałem większych różnic w testach (pod warunkiem, że był to RAW - Canon generuje bowiem zdecydowanie lepsze jpg), jak choćby w tym na dpreview
    A możesz jakoś sprecyzować o jakich puszkach mowa. Bo moje doświadczenia wskazują, że to bardziej zależy od konkretnego modelu niż od producenta.

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    Ja widzialem robione z Canon'a 10D i ziarno az w oczy bilo nawet przy 400 ISO z tego wynika ze wszysktie Canon'y daje duze ziarno ...
    10D to konstrukcja średniowieczna biorąc pod uwagą postęp w cyfrze więc nie ma co go tutaj przywoływać.

(...)Najbardziej denerwujacy jest brak obiektywizmu. Jak ktos ma Canon'a, nawet trabanta, a dostanie do reki Nikon'a z gornej polki to i tak zawsze znajdzie pelno minusow i bedzie staral sie udowodnic ze jego Canon lepszy. Na forum Nikon'a jest podobnie tyle ze w odwrotnym kierunku. :sad:
    A mógłbyś jakoś konktretniej, bo ja np. dostrzegam zalety i przewagę D2Xs czy D200 nad 400D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Po obu stronach "barykady" sa fanatycy i co do tego nie ma dwoch zdan. Mnie nie iryrtuja proby tlumaczenia dlaczego ta a ta marka jest lepsza raczej rozbawiaja. Jezeli bezkrytycznie lyka sie wszystko co pisza na forach ludzie to mozna sie zestresowac. Puszke D80 uwazam za udany produkt Nikona. Podoba mi sie design, ergonomia, wizjer. Co mi sie nie podoba to co produkuje matryca, co jakby nie spojrzec jest zdziebko istotne...

True 7 godzin spedzilem na cykaniu 400d i d80 i porownywaniu zdjec. Produkt wyjsciowy najwazniejszy. Jestem w pelni zadowolony
    Positively dirty minded

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Chodzilo o to ze nie ma co porownywac bo wiadomo jakie ma szumy 10D a jakie 20D.
    tzn. jakie ma 10D, bo bym sie z checia dowiedzial?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A mógłbyś jakoś konktretniej, bo ja np. dostrzegam zalety i przewagę D2Xs czy D200 nad 400D.
    Ogladalem 400D i przeszkadza mi w nim ten maly uchwyt, zle lezy w dloni. Zreszta to samo sie tyczy 350D. W 400D brakuje mi takze wyswietlacza na gorze za to podoba misie to co sie ukazuje na LCD z tym ze w silnym swietle ten gorny bylby bardziej czytelny.

D200 jest wspanialy jesli idzie o ergonomie. Widzialem niedawno na youtube czy podobnym jak gosciu w ciagu ok. 2 sekund zmienil ISO, WB, shutter, korekcje ekspozycji itp NIE PATRZAT na aparat . Po prostu w ciemno, tak byl wytrenowany ! Na serio - super ! Poza tym czytalem na necie ludzi skarzacych sie na szumy matrycy ale nie interesowalem sie za bardzo bo nie interesowal mnie wogole Nikon bo chcialem kupic Canon'a 20D a teraz i tak mnie nie stac na D200 wiec nie siedze w temacie, tak wiec D2Xs tez nie bardzo znam oprocz tego co mozna poczytac na necie.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tzn. jakie ma 10D, bo bym sie z checia dowiedzial?
    Tutaj mozesz zobaczyc.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos20d/page20.asp
    Ostatnio edytowane przez TiTeUF ; 10-02-2007 o 23:25

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

TiTeUF, porównywanie xxxd z D200 i D2Xs to chyba pomyłka..... albo ja o czyms nie wiem.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ogladalem 400D i przeszkadza mi w nim ten maly uchwyt, zle lezy w dloni. Zreszta to samo sie tyczy 350D. W 400D brakuje mi takze wyswietlacza na gorze za to podoba misie to co sie ukazuje na LCD z tym ze w silnym swietle ten gorny bylby bardziej czytelny.

D200 jest wspanialy jesli idzie o ergonomie. Widzialem niedawno na youtube czy podobnym jak gosciu w ciagu ok. 2 sekund zmienil ISO, WB, shutter, korekcje ekspozycji itp NIE PATRZAT na aparat . Po prostu w ciemno, tak byl wytrenowany ! Na serio - super ! Poza tym czytalem na necie ludzi skarzacych sie na szumy matrycy ale nie interesowalem sie za bardzo bo nie interesowal mnie wogole Nikon bo chcialem kupic Canon'a 20D a teraz i tak mnie nie stac na D200 wiec nie siedze w temacie, tak wiec D2Xs tez nie bardzo znam oprocz tego co mozna poczytac na necie.
    Ależ ja te wszystkie za i przeciw znam. Mnie chodziło właśnie o to żebyś nie wrzucał wszystkich do jednego wora. Bo np. moja żona ma trabanta (jeszcze w starej wersji 350D ) i zalety takiego D200 dostrzega bez pudła.
    Tak BTW to wyćwiczyć można wszystko. Ale tu chyba nie o to chodzi. Dla mnie np. kółka w nikonach (ich rozmieszczenie w szczególności) jest na dłuższą metę męczące.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    TiTeUF, porównywanie xxxd z D200 i D2Xs to chyba pomyłka..... albo ja o czyms nie wiem.
    Eeee, bo kolekcjoner mowil o nich razem wiec opisalem razem ale wiem ze to nie ta sama polka.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bo np. moja żona ma trabanta (jeszcze w starej wersji 350D ) i zalety takiego D200 dostrzega bez pudła.
    Ja nie mam zony ale zalety zony rowniez dostrzegam bez pudla (joke)
    Ostatnio edytowane przez TiTeUF ; 10-02-2007 o 23:36

ionek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    True 7 godzin spedzilem na cykaniu 400d i d80 i porownywaniu zdjec. Produkt wyjsciowy najwazniejszy. Jestem w pelni zadowolony
    Z forum Nikona.

Hmmmm
    - Tak przyglądam się tej twojej kompozycji porównań ISO i nachodzi mnie pytanie: Czy D70 przy ISO 1600 nie wypada lepiej jak D80?

- tak w D70 iso 1600 wyglada lepiej.

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów