Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
z chęcią bym obejrzał tę różnicę, chyba masz jeszcze te zdjęcia? ... do tej pory bowiem nie dostrzegałem większych różnic w testach (pod warunkiem, że był to RAW - Canon generuje bowiem zdecydowanie lepsze jpg), jak choćby w tym na dpreview
A możesz jakoś sprecyzować o jakich puszkach mowa. Bo moje doświadczenia wskazują, że to bardziej zależy od konkretnego modelu niż od producenta.

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
Ja widzialem robione z Canon'a 10D i ziarno az w oczy bilo nawet przy 400 ISO z tego wynika ze wszysktie Canon'y daje duze ziarno ...
10D to konstrukcja średniowieczna biorąc pod uwagą postęp w cyfrze więc nie ma co go tutaj przywoływać.

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
(...)Najbardziej denerwujacy jest brak obiektywizmu. Jak ktos ma Canon'a, nawet trabanta, a dostanie do reki Nikon'a z gornej polki to i tak zawsze znajdzie pelno minusow i bedzie staral sie udowodnic ze jego Canon lepszy. Na forum Nikon'a jest podobnie tyle ze w odwrotnym kierunku. :sad:
A mógłbyś jakoś konktretniej, bo ja np. dostrzegam zalety i przewagę D2Xs czy D200 nad 400D.