Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 550EX problem z czerwonymi kreskami

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie 550EX problem z czerwonymi kreskami

Witam.
    Mam 550EX, zauwazylem ostatnio ze wspomaganie ostrosci swieci tylko pionowymi paskami.
    Czy moglibyscie mi powiedziec czy przypadkiem nie powinny sie palic takze poziome?
    Mieliscie podobny problem?
    W zasadzie nie zauwazylem zeby wspomaganie dzialalo jakos gorzej.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jest OK. Z centralnym punktem lampa rzuca tylko pionowe paski. Poziome wyswietla przy skrajnych punktach AF a przy automatycznym wyborze punktow powinna rzucac siatke.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Dziekuje za odpowiedz.
    Jest tak jak napisales, a ja rzadko uzywam wszystkich punktow AF, dlatego sie zaniepokoilem.
    Uff

fisherman
    Guest

Domyślnie

Nurtował mnie ten sam problem.Po przeczytaniu tego postu zacząłem kombinować z opcjami i okazuje się że, przy wyborze centralnego punktu AF zapala się tylko dolna dioda rzucająca pionowe paski, przy wyborze skrajnego punktu zapalają się dwie górne diody rzucające dwie partie poziomych pasków, natomiast przy automatycznym wyborze punktu AF zapala się dolna dioda+lewa górna dioda rzucające razem siatkę pasków.Mam nadzieje, że u mnie też jest ok i nie ma takiej opcji gdzie zapalałyby się wszystkie 3 diody jednocześnie.Niech mnie ktoś oświeci.
    Pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

No to jak sie bawimy w diody to jesli mam wybrane wszystkie punkty AF to pala sie 3 diody w mojej 550EX, natomiast jesli wybieram punkt na gorze lub na dole to zadna sie nie pali.
    Co nie zmienia faktu ze lampa pracuje poprawnie i nie moge narzekac zeby nie radzila sobie nawet w piwnicy.

fisherman
    Guest

Domyślnie

A to pewnie różnie z tym u nas jest ponieważ ja mam 580EX i zapewne dlatego u mnie wygląda to inaczej.W każdym razie lampa działa ok.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Witam

Mam problem z lampą 580EX II. W wypadku samochodowym uszkodziła mi się przednie czerwone szkiełko zasłaniające diody oświetlające. Szkiełko ma kilka pęknięć ale trzyma się całości. Zauważyłem że pionowe paski świecą powyżej punktu centralnego (dolna część pasków zaczyna się w miejscu punktu centralnego). Czy tak powinno być czy tez coś się poprzemieszczało w mojej lampie i bez serwisu na żytniej sie nie obejdzie? Czy można gdzieś dostać to czerwone szkiełko i biały szkiełko które jest na dwóch górnych diodach(złamało się ale skleiłem i wydaje się ok)?

Uprawnienia umieszczania postów