Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: bezmarkowy aku

Początki nałogu

Domyślnie bezmarkowy aku

kupiłem właśnie takiego za 30 zł i właściwie jest ok, ale... naładowałem go juz dwa razy i dwa razy również aparat po zrobieniu dosłownie 15 fotek pokazał już zużycie aku tzn. zniknęł a ta pierwsza kreska. musze przyznać ze aku po jego wyjęciu i ponownym włożeniu znowu ukazał sie na wyświetlaczu jako naładowany... i póki co wszystko gra. Pytanie: czy ten bezmarkowe (premium gold) sprzety tak mają? i czy mam go lecieć wymienić na nowy? 30 zł żaden pieniądz, ale wolałbym zeby wszystko grało tak jak należy... z oryginałem nic mi sie nie dzieje takiego...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja też mam Premium Gold, bp-511 do 300D... niewiele jeszcze używany, ale nic takiego jak piszesz się nie dzieje. Spróbuj go całkowicie rozładować i naładować 2 razy, może formowanie coś pomoże.
    btw: ja tak jak piszesz mam z oryginałem- kilka zdjęc i znika ta "pierwsza kreska", a potem mogę spokojnie jeszcze kilkaset zdjęc zrobić.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

W innym watku bylo o tym zjawisku - ten pomiar ile baterii zostalo, jest bardzo nieprecyzyjny. Mi zas szczegolnie brakuje 4-tego poziomu (poza full, zero i polowa) - a mianowicie takiego - ze zostalo 10-20 zdjec do rozladowania.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Domyślnie

W przypadku Premium Gold to normalne, po chwili pokazuje czesciowe rozladowanie i ciagnie na tym baaardzo dlugo. Po prostu trzymaj go dopoki nie zdechnie, wtedy poznasz ile wytrzymuje.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ten pomiar to baaardzo zgrubny, sprawdź na ile zdjęć starczy to bedziesz wiedział.. u mnie z gripem jak są dwa to po parudziesięciu już jest na wskaźniki połowa, a potem to ponad 600 zdjęć spokojnie się zrobi

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeśli robisz na nim kilkaset zdjęć to olał bym sprawę i się nie przejmował .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dokładnie, olej to. Jeśli to jest zamiennik (rozumiem, że uzywasz go GDY wyczerpie się oryginalna bateria), to jak zrobisz na nim nawet 200-300 klatek, to będzie dobrze.
    Z mojego doswiadczenia mogę powiedzieć, że 500-600 to minimum :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Dokładnie, olej to. Jeśli to jest zamiennik (rozumiem, że uzywasz go GDY wyczerpie się oryginalna bateria), to jak zrobisz na nim nawet 200-300 klatek, to będzie dobrze.
    Z mojego doswiadczenia mogę powiedzieć, że 500-600 to minimum :-)
    ok. dzeiki wszystkim za odpowiedz i uspokojenie. jesli wszystkie premium goldy tak mają to ok. myslałem ze tylko mój jest taki i juz miałem go oddawać, ale jesli jest tak jak mówicie to to oleje. moze napiszeci ejeszcze jakie bezmarkowe aku nie mają tego drobnego defektu. co sądzicie o hanel? ztym ze one juz na allegro stoją po 70-80 zł, wiec to już nie jest byle 30 zł....
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    co sądzicie o hanel?
    Używam Hahlel jako dodatkowego. Wytrzymuje mi mniej więcej tyle, ile oryginał (~5%). Polecam.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

JARCOS
    Guest

Domyślnie

premium gold wytrzymuje ok. 300-500 zdjęć, w zależności od temperatury i wykorzystania lampy.

Uprawnienia umieszczania postów