gdzies na forum był podany link do strony z opisem jak sprawdzić czy nie ma się BF lub FF, był opis i tablice do wydruku
Podajcie proszę :razz:
gdzies na forum był podany link do strony z opisem jak sprawdzić czy nie ma się BF lub FF, był opis i tablice do wydruku
Podajcie proszę :razz:
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
Ja myślę, że dla własnego dobra (i dobra aparatu) nie powinieneś tego robić![]()
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
No dobrze, już na poważnie. http://www.focustestchart.com/focus21.pdf Chyba o ten chodziło ?
no i wielkie Ci za to DZIĘKOWAĆ !!!
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
amper, Bagnet007 naprawdę chciał dla ciebie dobrze, ale sam chciałeś i zaraz się okaże, że masz sprzęt do d...![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Amper - stety niestety jakokolwiek by nie powiedzieć, to Skipper, stdanielo i Bagnet007 dobrze ci radzili...żebyś tego nie czynił.
Byli już tacy na tym forum - wśród nich także i ja - straciłem miesiąc z towarzyskiego życia "i nie tylko" przy okazji uznając że mam liche obiektywy a później także i body a w rezultacie doszedłem do wniosku że cały ten sprzęt jest do kitu.
Jednak udało mi się z tego wybrnąć...zrozumiałem że nie tędy droga...moje obiektywy były dobre - owszem czasem zdarzało im się źle ostrzyć, więc postanowiłem wykonać owy test i co się okazało - jakbyś nie celował to praktycznie zawsze wychodził FF lub BF...załamka.
Test na kartki - działa jak wirus - infekuje twój organizm powodując w większości przypadków iż masz wrażenie że twój sprzet jest wadliwy...owszem czasem jest to prawda / ale tak jest niezwykle rzadko - częściej sam będziesz sobie wmawiał że jest kicha.
Ale skoro wybrałeś...twoje życie, twój czas.
Powodzenia
Pucha i słoki
wyluzujcie, nie jestem na forum od dzis i juz zdążyłem się o tym naczytać
jeden z moich obiektywów jest właśnie w serwisie. Zobaczyłem że się coś gubi, stestowałem na tej tablicy czy oby to nie ja mam problem z samym soba i moje obawy się potwierdziły. Zaniosłem do serwisu i okazało się że cos jest zepsute (nie pamiętam co) i teraz czekam aż serwis wymieni mi ta część.
te testy potrzebuje tak tylko do sprawdzenia po serwisie
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
No ja moge sie dopisac. Nawet Muflon cos jakby mnie zrugal ze chyba cos mi ostatnio odbilo. Pieprznelem wszystki kratki i linijki, zabralem obiektywy i aparat i pojechalem w sobote na koncert Dzemu. I co? Nie fotografowalem napisow na klawiszach ani kratki w mikrofonie. A fotki wyszly tak jak chcialem (oczywiscie pomijajac swiatlo ktore bylo slabe). Sam doszedlem ze te fotografowanie kartek bez sensu. Przeciez w "fotkach z zycia " nie fotografuje aparatem po katem 45o a poza tym testy Tamrona i Canona na www informowaly ze AF dziala roznie. I tak potwierdzenie z kartek nie musi miec potwierdzenia w fotkach "normalnych" i odwrotnie. Szkoda czasu!
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje