Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Eos 400D i napięcie na stópce.

Domyślnie Eos 400D i napięcie na stópce.

Mam bardzo trudne pytanie, bo już je zadawałem wcześniej i jak widać nikt nie zna na nie jednoznacznej odpowiedzi. Jakie jest maksymalne napięcie na stópce w 400D?? jedni mówią że 6V inni że 250V.
    I kto ma rację. Może ktoś wie gdzie można znaleźć takie dane techniczne dotyczące 400D które dadzą jednoznaczną odpowiedź.

Życzę powodzenia dociekliwym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

maciah07, ale dlaczego zakladasz 2 watki, jeden po drugim z tym samym pytaniem

co do odpowiedzi, poszukaj na forum ale mnie tez sie wydaje, ze 250V (350d i 400d to w zasadzie te same puszki)

edit: tu masz pare uwag Kuchatka na ten temat - http://canon-board.info/showthread.p...i%EAcie+stopce

Domyślnie

Zadzwoń do serwisu na żytnią. Chyba najprościej i najszybciej. Jeżeli nie przeglądałeś instrukcji to też to zrób.

Domyślnie

W instrukcji nie ma żadnych danych na temat dozwolonego napięcia na stópce.
    A na żytnią wysyłałem maila z zapytaniem ale narazie nie odpowiedzieli.

Domyślnie

He he he, kiedyś dzwoniłem z takim pytaniem na Żytnią.
    Odpowiedzieli mi że specyfikacja Canona przewiduje max 1,8V.
    To uprzejmie spytałem Pana jak to jest, że jak mierzę napięcie na 550ex i 580ex to mi miernik pokazuje około 5V. Pan stwierdził, że nie wie, ale ma być mniej niż1,8V i że da się podłączyć tylko systemowe lampy canona - każda inna popsuje aparat. Tak więc się rozmawia z serwisem na Żytniej... Używam wyzwalacza lamp, który ma około 6V i jeszcze mi się aparat nie popsuł (350D, 30D)

Domyślnie

no i tak jak mówiłem nikt nie zna jednoznacznej odpowiedzi. jedni mówią ze 6V inni że 250, a serwis że 1,8V, co jest najdziwniejsze bo wiekszosc lamp do canona ma ok 6V.

Ciekawe skad użytkownik Kuchatek ma takie dane że można do 250V, bo jeżeli to by sie potwierdziło to nie byłoby w sumie czym się więcej martwić. Raczej nie byloby problemu znaleźć sobie jakąś lampę poniżej 250V, ale gorzej już bedzie jeśli to ma byc poniżej 1,8V. Tak więc ja narazie nic nie podłącze do mojego 400d zanim się tego nie dowiem.

Uprawnienia umieszczania postów