A w G6 udaje ci sie jakos zoomowac po wcisnieciu spustu do polowy? Bo mi sie wydaje to co najmniej... niewygodne (i pooowooolneee)Zamieszczone przez mxw
.
A w G6 udaje ci sie jakos zoomowac po wcisnieciu spustu do polowy? Bo mi sie wydaje to co najmniej... niewygodne (i pooowooolneee)Zamieszczone przez mxw
.
A czy aby nie można tego spustu puścić? Robię zdjęcia PRO1 naprawdę już długo, ale jeszcze na taki problem - dyskwalifikujący ten aparat wg Ciebie - nie zwróciłem w ogóle uwagi. Może jestem mniej wymagający.Zamieszczone przez mxw
![]()
G6 nie miałem w ręku, ale miałem G5. Też przyjemny kompakcik. Do Pro1 już się przyzwyczaiłem, lubię go zabierać na rower - w komplecie z pilotem (IR) daje możliwość robienia naprawdę fajnych grupowych zdjęć. A zoom (odpowiednik 28-200) też się przydaje.
no właśnie nie udaje mi się - napisałem, że w kompaktach blokada zoomu nie przeszkadza, bo do zoomu i spustu służy.... ten sam palec :rolleyes:Zamieszczone przez Vitez
pozdro.,
m.
a tak mógłbyś wyostrzyć, zbliżyć, oddalić, przekadrować (AF-lock) i pach, fotka!![]()
pozdro.,
m.
bez przesady... po co?
baterie by ci zjadał w godzinę.
a AF Servo zawsze staje po puszczeniu spustu.
pozdro.,
m.
Nic takiego nie miało miejsca. Miałem włącząną opcję AF Continous przez dobre parę miesięcy i spokojnie wystarczało prądu ze standardowego akumulatora Pro 1 na zapełnienie zdjęciami CF 1GB.Zamieszczone przez mxw
Prąd najwięcej żre prawdopodobnie jednak wyświetlacz LCD, ale to jest problem każdego cyfraka, więc jak ktoś się bawi głównie w oglądanie zdjęć na tym maleńkim ekraniku a nie w ich robienie, to niech się potem nie dziwi, że akumulatory być może mu na to już nie pozwolą![]()
Też na taki problem nie natrafiłem. Dla mnie to żadna wada a nie jak piszesz wada dyskwalifikująca aparat. Po prostu ustawiasz sobie zoom jaki chcesz, wtedy wciskasz do połowy, łapiesz ostrość i robisz fotkę. Trzeba to kolego robić w odpowiedniej kolejności a nie psioczyć na aparat.Zamieszczone przez mxw
Co do G6 to napalałem się na niego patrząc na fotki itd - do czasu - aż wziąłem go do ręki. To raczej zabawka. Do PRO1 nie ma polotu. To zupełnie inne klasy. A widziałeś jak w G6 chodzi zoom - powolnie jak cholera. I na jakiś badziewny przycisk. Dla mnie nędza.
no przecież żartowałem...Zamieszczone przez KMV10
on na pewno nie działał non-stop :-)
no taka technika to się może sprawdzić, kolego, wyłącznie przy martwej naturzeZamieszczone przez Borg_
ok, nie chcę cię przekonywać, być może masz rację i można się tego nauczyć
ale ja nie potrafię... i sądzę, że każdy, kto miał w ręku (lewym) mechaniczny zoom i trochę popstrykał (prawą ręką) będzie patrzył krzywo na power zoom (kiedyś minolta to próbowała w lustrzankach i poległa), szczególnie, jeżeli ten zacina się (tzn. nie zawsze działa).
a i tak najmilej wspominam zooma vivitara: miał tylko jeden (dość duży) pierścień do ustawiania: gdy się go obracało, to ustawiał ostrość, a gdy przesuwało przód-tył, to zmieniał ogniskową (zoomował). do tego piękny pryzmat na matówce i nie było bata...![]()
i tu się z tobą w 150% zgadzam...Zamieszczone przez Borg_
![]()
pozdro.,
m.
spotkałem wczoraj kolegę posiadającego Pro1 - powiedział, że wgrał sobie nowy soft (jaki? nie mam pojęcia, pewnie po prostu nowy upgrade) i w aparaciku zniknęła ta nieszczęsna blokada zoomu, a poza tym duuużo szybciej działa AF.Zamieszczone przez mxw
to tak tylko dla informacji![]()
pozdro.,
m.