Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: 400d czy 20d?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spox Zobacz posta
    Popatrzcie na to i powiedzcie gdzie jest haczyk. Rozbieżność cen w sklepach internetowych w USA jest olbrzymia. Kupował ktoś z Was w USA aparat?
    http://www.bananaboatcamera.com/digi...n-eos-30d.html
    http://www.resellerratings.com/store/Banana_Boat_Camera

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie 400D czy 20D

Mam podobny dylemat - kupić 20D czy 400D? Interesuje mnie głównie jakość zdjęć, szczególnie dynamika obrazu i niskie szumy. Która z puszek wykorzysta jakość EF 85/1.2II L? Mam zamiar robić dużo fotek bez użycia lampy w różnych warunkach oświetleniowych.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    Mam podobny dylemat - kupić 20D czy 400D? Interesuje mnie głównie jakość zdjęć, szczególnie dynamika obrazu i niskie szumy. Która z puszek wykorzysta jakość EF 85/1.2II L? Mam zamiar robić dużo fotek bez użycia lampy w różnych warunkach oświetleniowych.
    Jeśli złe warunki oświetleniowe to raczej 20/30D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Moim zdaniem 20D. Stałem swego czasu przed podobnym wyborem: starszy,ale wyższy klasą 10D i nowszy, ale low-endowy 350D. Wybrałem tego pierwszego i do dziś jeszcze nigdy nie pożałowałem tego wyboru. Nie wiem, czy tu można zastosować bezpośrednią analogię do mojej ówczesnej sytuacji (poza negatywnymi wrażeniami po pierwszym kontakcie z 400D nie wiem zbyt wiele na temat jego możliwości) to polecam 20D.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    wiem ze to infantylnie zabrzmi ale glupio byloby mi podpinac do 400D 85/1.2II L
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Vitez - orientujesz się może, jaki koszt byłby ściągnięcia tu do polski jakiejś puszki od tego Banana Boat ?? Bo widzę że ceny to oni mają naprawde cudne (30D 689$).
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    wiem ze to infantylnie zabrzmi ale glupio byloby mi podpinac do 400D 85/1.2II L
    Niby racja, ale mam zamiar zmieniać puszki co roku i zależy mi tylko na jakości fotek.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Vitez - orientujesz się może, jaki koszt byłby ściągnięcia tu do polski jakiejś puszki od tego Banana Boat ?? Bo widzę że ceny to oni mają naprawde cudne (30D 689$).
    A zadałeś sobie trochę trudu żeby przeczytać co jest pod tym linkiem danym przez Viteza?

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Sorry, mój błąd. Odruchowo wbiłem na stronę sklepu, zamiast przejechac na dół strony.
    No ale wracając do mojego pytania Ile kosztuje tak średnio ściągniecie sprzętu foto do polski z takich stejnsów ?
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Sorry, mój błąd. Odruchowo wbiłem na stronę sklepu, zamiast przejechac na dół strony.
    No ale wracając do mojego pytania Ile kosztuje tak średnio ściągniecie sprzętu foto do polski z takich stejnsów ?
    Po pierwsze - zapomnij o Banana boat, chyba ze sie uprzesz wtedy zapomnij i o puszce i o swoich pieniadzach.
    Po drugie - wg mnie nie warto kupowac puszek z USA... pareset zl taniej cie wyjdzie ale przy jakiejkolwiek potrzebie serwisowania z powrotem te pareset zl zabulisz na odsylanie sprzetu do USA.
    Jesli jednak sie uprzesz - http://canon-board.info/showthread.php?t=8374

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów