malowali na biało a na lufach czerwony pasek ??![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
czarne się bardziej nagrzewa...wiem, bo stoję często w czarnych butach na słoneczku i wiem w co mi ciepło...czsami są białe nakładki na te buty i jest zimniej...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
cytowalem cos przy czym, o ile pamietam, Vitez tez uzyl jakiejs emotki w stylu " ;-) "Zamieszczone przez DoMiNiQuE;
podejrzewam, ze gdyby faktycznie chodzilo o izolacje cieplna, to Canon zdecydowalby sie na bardziej efektywne dzialanie w tym zakresie a nastepnie reklamowalby to wszem i wobec podnoszac jednoczesnie cene ;-) ..
bo powiedzmy sobie szczerze - jak czesto zwykly smiertelnik z np. 70-200 f4 balby sie ze mu sie szklo przegrzeje na sloncu gdyby bylo czarne..
co do profi to sie nie wypowiadam - moze jakas 600tka zamocowana "na dluzej" na sloncu sie nagrzeje ale wtedy nie ma juz roznicy czy obudowa jest biala czy czarna.. ponoc czarny nawet szybciej sie "schladza"![]()
swoja droga to ciekawe czemu tylko "dluzsze" elzbiety sa biale![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 27-01-2007 o 14:22
Mam inna, bardziej rewolucyjna propozycje !
Malujemy eL-ki na czerwono z bialym paskiem :^)
Mam nadzieje, ze pomysl sie przyjmie i spotkamy sie 1-go Maja.
Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp
To miałem wcześniej na myśli:
IMHO lepsze niz te okleiny.
Załącznik 2390
http://www.pbase.com/piotrart/image/56099897
wyglada faktycznie lepiej![]()
tylko ten filtr uv king'a mi nie pasuje jak na szklo f2,8 L (pomimo, ze tez czarny ;-) )
Filtr King'a bo na normalny kasy juz nie starczy po obklejeniu.![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner