Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: 20D czy 30D

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

20d ma lepszy AF od 350d 300d i 400d .. .. było to już poruszane w kilku wątkach ..
    ale nigdzie nie spotkałem się by gdzieś pisali że 30d ma lepszy AF od 20d

wydaje mi się że jak by tak było to Canon nie zapomniał by o tym wspomnieć .. nie sądzicie ...??

być może jestem mało obiektywny ..bo sam mam 20d .. ale nie oszukujmy se ... jestem z niego zadowolony i to bardzo ..

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

naprawdę nie uważacie że lepiej kupic 20d plus lampę
    wyjdzie podobnie cenowo .. a zdjęcia na tym na pewno lepsze wyjdą niż na samym 30d
    Ostatnio edytowane przez ukasus ; 26-01-2007 o 22:48

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasus Zobacz posta
    naprawdę nie uważacie że lepiej kupic 20d plus lampę
    wyjdzie podobnie cenowo .. a zdjęcia na tym na pewno lepsze wyjdą niż na samym 30d
    nie jest lepiej... jak dojdzie do sprzedazy to stracisz i to sporo.
    30D jest bezwzglednie lepszy od 20D, a róznica w cenie jest niewielka kiedy dostaniesz zwrot kasy... pomijając ze z nowym 30D dostaniesz jeszcze kupony rabatowe na obiektywy, konwertery i lampe(przynajmniej ja dostałem i łacznie odzyskałem 350 euro wiec tu juz 30D robi sie tańszy od 20), a tego, tu juz nie jestem na 100% pewien ale cos mi sie po głowie telepie, w stosunku do 20 D poprawiono migawke.
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ale jesli to ma byc twoj pierwszy aparat to bierz 30D.
    przesiadam sie z 350d

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

różnica ze zwrotem to 500 zeta .. a 20d tez nowy
    migawka z tego co wiem w korpusach półprofesjonalnych(20d/30d) jest przewidziana na 100 tys cykli więc tyle samo
    uzasadnij to bezwzględnie lepszy .. bo bez argumentów to jakoś do mnie tym nie trafiasz ..
    jak dla mnie to jedyną istotna różnica jest większy wyświetlacz ale moim zdaniem nie jest to warte 500 zł .. wolał bym lampę .. a zdjęcia oba aparaty robią identyczne

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

a dla mnie powazna przewaga jest LCD skok iso oraz przede wszystkim Picture styles(duzo robie na jpg)!!!!. Co do AF to jest taki sam - a przynajmniej w terenie sie nie rozni sam sprawdzalem. co do pytanie to bralbym 30D. ja kupilem 20d po tym jak na ryku byl dostepny 30D ale wtedy roznica ww cenach byla 1200 i gdyby bylo tak dalej to zrobilbym to samo dorzycilbym 200 ikupilbym 85/1,8 albo gripa i jeszcze by zostalo na dobra karte (oczywiscie jak maszszklo)
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 27-01-2007 o 00:26
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak dla mnie to jedyną istotna różnica jest większy wyświetlacz ale moim zdaniem nie jest to warte 500 zł .. wolał bym lampę .. a zdjęcia oba aparaty robią identyczne
    dla mnie skok ISO co 1/3 a nie 1EV to poważna różnica na + dla 30D. po za tym to co teraz dorzuci się do 30D moze się odzyskać przy odsprzedaży puszki, bo jak wiadomo puszki zmienia się znacznie częściej niż szkła.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

20d ma lepszy AF od 350d 300d i 400d .. .. było to już poruszane w kilku wątkach ..
    ale nigdzie nie spotkałem się by gdzieś pisali że 30d ma lepszy AF od 20d
    (...)
    400D ma ten sam czujnik AF co 20D .

Po pierwsze to nie wiem czy jest jeszcze szansa dostać nowy 20D. Jeśli tak to (na podstawie cen jakie jeszcze niedawno widziałem) gra jest nie warta świeczki, bo różnica w cenie po odliczeniu zwrotu jest niewielka.

Tak jeszcze w sprawie migawki to nigdzie się nie spotkałem żeby Canon dawał gwarancję w 20D na 100000 klapnięc, a w 30D to wymieniali jako jedną z zalet tego korpusu. Co do tego że migawka jest inna to można stwierdzić choćby po odgłosie - zupełnie inny (przede wszystkim cichszy niż w 20D).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

różnica ze zwrotem to 500 zeta .. a 20d tez nowy
    migawka z tego co wiem w korpusach półprofesjonalnych(20d/30d) jest przewidziana na 100 tys cykli więc tyle samo
    uzasadnij to bezwzględnie lepszy .. bo bez argumentów to jakoś do mnie tym nie trafiasz ..

Żywotnośc migawki w 30D jestwydłużaona dwukrotnie w stosunku do 20D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dzięki za rady, jak sie okazało dokładna róznica miedzy 20 i 30
    20 - 3499
    30 - 4449 (-590)

czyli 360,-
    za 1,5h jade po 30D )

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów