Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: 350D - nastepca 300D ?

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Zasłyszany wczoraj fragment rozmowy z sklepie Fotojoker : "Proszę pani – tu klient zwraca się do sprzedawczyni – myślałem na poważnie o tym 300D, ale słyszałem że on wcale nie jest taki dobry. Podobno matrycę ma słabą i trzeba nieźle się nagimnastykować (SIC!) żeby ładne zdjęcia zrobić. Nie wiem czy nie kupić czegoś droższego, ale lepszego".

Znaczy, chyba rzeczywiscie najwyższy czas na zmianę modelu. Skoro nawet do takich specjalistów dotarły już "sprawdzone" wieści o wadach trzysetki...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Żyję na przedmieściach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    IMO Radek dostaje cynk albo z fv-d.pl, z którym czasem współpracuje albo z ich drukarni - nowy fv-d wychodzi 06.02.2005...
    Poza tym, jest o nim (350d) wzmianka na forum dpreview, oczywiście zniekształcona :wink: - 24 MPx
    IMO to Radek nie pisuje tam za dużo ostatnio, a info miał z lepszego źródła. Dziś potwierdził termin wygaśnięcia embarga na 17 lutego 2005.

Pozdrawiam :-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Pozdrawiam :-)
    A ja Cię witam na forum

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

IMO to Radek nie pisuje tam za dużo ostatnio, a info miał z lepszego źródła. Dziś potwierdził termin wygaśnięcia embarga na 17 lutego 2005.
    a skad Ty to mozesz wiedziec

witamy, witamy! chlebem, sola i trzaskiem podnoszonych lusterek
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Żyję na przedmieściach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Zastanawialiście się co jest takim bodźcem antydSLR dla consumera?
    Syf na matrycy!
    Koleś mówił w wywiadzie, że dział RD bada kilka rozwiązań problemu zabrudzenia matrycy. Myślę, że jeśli nie w 350D to w tym następnym "united" body serii 1 ujrzymy jakiś altra sonic trutu tutu.
    Ja bym tak nie wierzył w te badania. Wg. słów szefa działu obrazowania Canona w PL, tryb DEP został usunięty z 1DMkII na życzenie użytkowników.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja bym tak nie wierzył w te badania. Wg. słów szefa działu obrazowania Canona w PL, tryb DEP został usunięty z 1DMkII na życzenie użytkowników.
    Witaj R.E.

To z tego co czytałem Ci co to dalej chcą mięć DEP nic o tym nie wiedzieli o tym, że inni nie chcą. Zresztą biorąc pod uwagę, że można w 1D włączać i wyłączać tryby (P, Av, Tv...) w Personal Functions to nie widzę problemu, żeby był np. defaultowo wyłączony skoro tak to komuś przeszkadza...

A wracając do tematu - IMO muszą coś wymyśleć z czyszczeniem matrycy sensownego, bo jest to co najmniej upierdliwe - Oly ma swój ultrasonic-srutututu, ale nie wiem jak to działa w praktyce - skuteczne czy nie, poszperam chyba na dpreview, ale ogólnie nic na ten temat nie widziałem.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

c2h5oh
    Guest

Domyślnie

Ehhh.. uwielbiam te wszystkie plotki - co i rusz wyplywa "nowa sprawdzona informacja" o D80, D200 D-cokolwiek Nikona i nie inaczej jest w tym wypadku. IMO nie ma co gdybac tylko czekac. I to na nowosci wszystkich firm - konkurencja dobra rzecz.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Żyję na przedmieściach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c2h5oh
    Ehhh.. uwielbiam te wszystkie plotki - co i rusz wyplywa "nowa sprawdzona informacja" o D80, D200 D-cokolwiek Nikona
    I na tym niestety się kończy. Taka już uroda Nikona. Vapourware.

Pozdrawiam

c2h5oh
    Guest

Domyślnie

I na tym niestety się kończy. Taka już uroda Nikona. Vapourware.
    Smiem twierdzic ze nie tylko Nikona - byly plotki o 400D, teraz o 350D i nie bardzo widze powod dla ktorego w tym wypadku mialoby byc inaczej (patrz wspomniane wczesniej 24mpix)
    Jesli sie sprawdzi 30% z tego co wypisuja to oficjalnie i publicznie przeprosze. ba, 20% starczy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Żyję na przedmieściach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c2h5oh
    Smiem twierdzic ze nie tylko Nikona - byly plotki o 400D, teraz o 350D i nie bardzo widze powod dla ktorego w tym wypadku mialoby byc inaczej (patrz wspomniane wczesniej 24mpix)
    Jesli sie sprawdzi 30% z tego co wypisuja to oficjalnie i publicznie przeprosze. ba, 20% starczy
    350d to już nie jest plotka. Pytanie tylko o dostępność. I tu możemy wróżyć z fusów, czy magazyny Canona są już pełne i czekają tylko na zielone światło, czy będzie jak z Nikonem czy Fuji. Prezentacja modelu w styczniu, dostępność w styczniu rok później.

Pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów