Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 101 to 110 of 114

Thread: O skutkach organizowania plenerów na Dworcu Centralnym w Wawie

Pełne uzależnienie thorin's Avatar

mattnick przesadzasz, przylacze sie do offtopa, i zapodam filmik z demonstracji antyfaszystowskiej, w momencie kiedy w zadzwonily kije baseballowe, jakos zaden w policjantow nie mial problemow z odbezpieczeniem guna i wycelowaniem go w nazistow.niewazne ile bylo anyfaszystow, te kije roznioslyby ich w pyl, i co z tego ze policjantow bylo z 10ciu, skoro tylko 3-4 bylo w stanie pokazac im gdzie jest ich miejsce. Wszystko zalezy od nastawienia i szkolenia, u nas na sluzbe trafiaja najczesciej ludzie ktorzy idealnie nadaja sie na kraweznikow, ale takie chuchra raczej nikogo nie sa w stanie przestraszyc chocby i guna w odpowiednim momencie wyciagneli. Brak im przewagi psychicznej. Ciekaw jestem jak to robia w niemieckiej policji ze sobie potrafia spokojnie poradzic i to "karki" sie ich boja

http://youtube.com/watch?v=8fitl4ARp...elated&search=
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie mattnick's Avatar

Tu nie chodzi o szkolenie tylko o odpowiedzialność za to, że po prostu pracujesz...nie wiem czy pamiętasz policjanta który poszedł siedzieć za uderzenie pałą (pseudo)kibica...(pseudo)kibic zmarł potem niby od uderzenia niby od tego że klepnął o krawężnik...
    Last edited by mattnick; 16-02-2007 at 01:05 AM.
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony mungo's Avatar

Quote Originally Posted by wawak View Post
    Oni sa smarkaczami. Przez taka gowniarzerie, ich zachowania, mamy czesto tylko klopoty.
    Jeden z drugim chce pokazac jak jest glupi, nieodpowiedzialny, a reszta ponosi konsekwencje takich zachowan - brawo.

Gdyby zostal zatrzymany na 48 godzin, to pozniej chwalilby sie wszystkim kumplom, jak fajnie bylo. Zalosne!
    Miło usłyszeć, że jest się głupim nieodpowiedzialnym, smarkaczem i gówniarzem.<ironia> Trochę przystopuje offtopic. Odebrałem dzisiaj pozwolenie na robienie zdjęć. Jest tam w punktach wypisane co nam wolno, a co nie, min. Nie możemy zaśmiecać Dworca Centralnego, musimy się stosować do przepisów antypożarowych, słuchać zaleceń służby kolejowej, itp. Jutro idę z Bielikiem robić zdjęcia.

Jeśli chodzi o to, że w Ameryce mogą wyciągnąć guna i cię sprzątnąć: czy tam jak się pójdzie do kogoś z prośbą o wpuszczenie na łączkę to on Cię nie wpuści? Może niech się wypowie ktoś z USA, bo w Polsce NIKT nie pozwoli robić sobie zdjęć. Może mam w głowie taki stereotyp, bo chodzę po niezbyt ciekawych dzielnicach, gdzie ludzie są biedni i zrezygnowani, itp. W Polsce ciągle jak ktoś robi zdjęcia to jest z milicji.

Pytanie do starszych - czy przed 9/11 też panowała taka psychoza strachu przed wszystkim? Wtedy się tak jeszcze fotografowaniem nie interesowałem i nie wiem jak było. Można było robić zdjęcia? Jestem ciekaw odpowiedzi.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by mungo View Post
    ...w Polsce NIKT nie pozwoli robić sobie zdjęć.
    Nawet mnie nie strasz. Jutro wreszcie pogoda i idę robić zdjęcie do battle'a (a będzie to street photo). Jeśli komuś się nie spodoba i poprosi o skasowanie zdjęcia to będzie co najmniej ciekawie :cool:

Pełne uzależnienie KuchateK's Avatar

Co do USA...

O ile pogadasz z wlascicielem nie ma zwykle najmniejszych problemow z wejsciem na jego teren. Fakt, wszedzie trafiaja sie swiry i paranoicy, no ale na to nic sie nie da poradzic. Znajomi mysliwi czesto maja wycieczki na prywatny teren jak postrzelone zwierze odejdzie kilkaset metrow na czyjas posesje.
    ...

Quote Originally Posted by Bagnet007 View Post
    Nawet mnie nie strasz. Jutro wreszcie pogoda i idę robić zdjęcie do battle'a (a będzie to street photo). Jeśli komuś się nie spodoba i poprosi o skasowanie zdjęcia to będzie co najmniej ciekawie :cool:
    Załóż sobie filtr UV na obiektyw Bo pewnie paluchami ktoś napewno Ci pobrudzi. A gdzie idziesz na te foty? Bo ja jak chodziłem po Pradze[Warszawa], to nikt sobie zdjęcia nie pozwolił zrobić poza grupką podchmielonych panów, a pytałem dość dużo osób. Z kolei na śródmieściu już po spytaniu piątej osoby dostałem jej zgodę na fotę Koniec straszenia Jak nie będziesz nikomu obiektywem prosto w twarz celował to nie powinno być problemów
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.

Pełne uzależnienie

Załóż sobie filtr UV na obiektyw Bo pewnie paluchami ktoś napewno Ci pobrudzi. A gdzie idziesz na te foty? Bo ja jak chodziłem po Pradze[Warszawa], to nikt sobie zdjęcia nie pozwolił zrobić poza grupką podchmielonych panów, a pytałem dość dużo osób. Z kolei na śródmieściu już po spytaniu piątej osoby dostałem jej zgodę na fotę Koniec straszenia Jak nie będziesz nikomu obiektywem prosto w twarz celował to nie powinno być problemów
    Będę robił w centrum miasta [Kraków:wink:]. Mam małą przewagę, gdyż będzie to na szerokim kącie (o ile 35mm można uznać za szeroko). Zdaje mi się, że wtedy trudniej przechodniom wykryć gdzie się dokładnie celuje. A UV ani żadnego innego chwilowo nie posiadam :sad: Na szczęście aparat jest na tyle pancerny, że powinien wytrzymać spotkania 3-go stopnia :-)
    Last edited by Bagnet007; 16-02-2007 at 09:46 PM.

Powodzenia na łowach!

Pełne uzależnienie

Powodzenia na łowach!
    Odrobinę spóźnione, ale dzięki Jednak się czepiali. Grupka 4 dresów + jakaś panna mieli za złe, że znaleźli się w kadrze (choć wmówiłem im, że nie :razz: ). Próbowali mnie również przekonać, że moja torba foto. wcale nie jest moja Na szczęście jeden z nich poszedł po rozum do głowy i rozkazał im (widocznie był wyżej w hierarchii) mnie zostawić. Chyba muszę rozważyć kupno jakiegoś gazu obezwładniającego

P.S. Czy jakiś Canonier przypadkiem nie robił zdjęć dziś ok 7:20 na Rynku ? Raz się minęliśmy. Czarny statyw, jakaś czarna puszka (nie zwróciłem uwagi jaka).
    Last edited by Bagnet007; 18-02-2007 at 09:50 AM.

Uzależniony CYNIG's Avatar

... bo w Polsce NIKT nie pozwoli robić sobie zdjęć...
    Mungo, jesli masz taka sytuacje jak cytuje, to zastanow sie gdzie robisz blad w podejsciu do ludzi. Ze znajomymi czesto jezdze na Polesie i tam miedzy innymi fotografujemy ludzi (takie portrety srodowiskowe). Robimy czesto zdjecia starszych i bardzo ubogich (choc tylko finansowo) ludzi, ich zagrod, itp. Czesto konczy sie to poczestunkiem kawalkiem ciasta, obdarowaniem workiem jablek czy tez zerwanym dorodnym slonecznikiem . W takich sytuacjach kluczem do sukcesu jest czas. Pojedyncza sesja zajmuje nam okolo 2 godzin z czego przez pierwsza wogole nie wyjmujemy aparatow tylko rozmawiamy (zapoznajmy) sie z czlowiekiem.
    Podsumowujac: duzo czasu, duzo rozmowy, duzo kultury i na koncu troche zdjec.

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast