Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 114

Wątek: O skutkach organizowania plenerów na Dworcu Centralnym w Wawie

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No Mungo "narozrabiałeś"
    jakbys był menelem nawet by Ciebie nie zauwazyli. A ty ze statywem , aparatem.!? Jak jakiś "typ spod ciemnej gwiazdy"!! Ludziom sie juz w głowach przewraca. Zdjecia robić!? Jak jakieś terrorysty!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Nic o tym nie wiemy. Jak nie przestaniecie, skonfiskujemy kartę do cyfrówki i kliszę. To, co robicie, stwarza zagrożenie terrorystyczne związane głównie z podkładaniem bomb."

Ja bym spytal o podstawe prawna, kontynuowal a w razie proby konfiskaty spisal dokladnie numery panow policjantow, pozwolil skonfiskowac a potem by mieli przerabane .

Btw tuz przed remontem tunelu srednicowego okolo kilkaset osob go dokladnie obfotografowalo... ciekawe kiedy wybuchnie tam bomba

By Daniel "Bradley" Wymoczył:

"Jeszcze przypomnę tylko o pewnym rozporządzeniu Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 14 marca 2001 r. w sprawie przepisów porządkowych obowiązujących na obszarze kolejowym, w pociągach i innych kolejowych pojazdach szynowych. I tak § 1 pkt 16 tego rozporządzenia mówi, że "na obszarze kolejowym, w pociągach i innych kolejowych pojazdach szynowych, z zastrzeżeniem § 2 i 3, zabrania się fotografowania, filmowania, wykonywania szkiców i rysunków budynków, budowli urządzeń oraz pociągów i innych kolejowych pojazdów szynowych, jeżeli zakaz taki wprowadzony jest przez zarząd kolei lub przewoźnika kolejowego". Czyli znowu dochodzimy do konkluzji, że jeśli brakuje jednoznacznego zakazu fotografowania (jednoznacznego, czyli ugruntowanemu na przepisie - w tym wypadku właściwej komórki kolei) to fotografować możemy. Więc mylne jest to, że na kolei panuje zakaz fotografowania - może on być wprowadzony w niektórych miejscach, ale osobiście jeszcze nigdy się z nim nie spotkałem."

Oryginalne zrodlo zniknelo (dostepne jednak w web archive), 'przedruk' tutaj: http://www.forum.fotoexpert.pl/fuji1526.html

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

moze to dlatego ze chłopcy mieli Canony ? z Canonem to przeciez nie jest zaden amator tylko profi... a wiadomo kto takiego szklolił... kto sfinansował zakup tak profesjonalnegoi sprzetu? ja tam popieram policje bo to była PO-PISowa akcja... anty terrorystyczna oczywiscie... i zapewne zostanie opisana przez amerykańskie podreczniki w rożdziałach traktujących o zwalaczaniu terroryzmu
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Polska to poruchany kraj Szkoda....

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego Zobacz posta
    Polska to poruchany kraj Szkoda....
    Ocho, zaraz sie zacznie! Będzie drugi onet... :-(

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie spotkało to samo na Dworcu Wileńskim. Ja miałem zarobić pieniądze... i zostałem pogoniony przez Straż Kolei
    Zakazu nie ma, ale "na władzę nie poradzę".

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Wileniak znam jak własną kieszeń i tam jest jeden, jedyny zakaz fotografowania, malutki przy głównym wejściu do CH.
    Teraz to co napisałem na gazeta.pl a nie chce mi się pisać drugi raz:
    Cała paranoja tej sytuacji polega na tym,że wystarczy posiadać telefon o
    rozdzielczości 8mln pikseli, chodzić z nim przy uchu i pstrykać foty. Policja
    się wtedy nie skapnie. Natomiast jak ktoś chce pokazać, źe terrorystą nie jest,
    nie chce robić zdjęć "z brzucha", spod kurtki, statywu już rozstawić nie może i
    zdjęć robić także nie może.
    Teraz to już nic nie kminie. Zgody nie potrzebuje, ale jednak muszę ją mieć.
    Rozumiecie coś? Bo ja nic.
    Też robię dużo zdjęć i trochę się dziwię. Zawsze byłem i nadal jestem święcie przekonany, że tam, gdzie nie ma zakazu
    fotografowania, można robić zdjęcia do woli. Nie popadajmy w paranoję, nikt mi nie wciśnie, że "nic mi o tym nie wiadomo", bo
    jeśli "nie wiadomo", to znaczy, że mogę. Gdybym miał na to czas i ochotę, to na miejscu chłopaków kazałbym tym policjantom pokazać
    znak zakazu fotografowania, którego tam nie ma, a później zapytałbym jaki przepis w takim razie łamię. Skoro nie ma zakazu, to
    można.
    Maciejka
    Mieliśmy dużo czasu, ale kiedy próbowaliśmy ich przekonać, że robienie zdjęć
    nie wymaga pozwolenia, to zagrozili skonfiskowaniem karty i wyjęciem kliszy z
    aparatu kolegi. Woleliśmy nie ryzykować, grzecznie spakować sprzęt i odejść.
    Blondyn i drugi blondyn z arafatką to na 150% terroryści...
    jakbys był menelem nawet by Ciebie nie zauwazyli. A ty ze statywem , aparatem.
    Jak jakiś typ spod ciemnej gwiazdy!!A za kmuny mówili, ze dworzec to własnośc
    wszystkich obywateli. A teraz własność komendanta!?
    januszP
    Oni chyba się boją zwracać uwagę drechom, pijakom, więc aby coś napisać w
    notatniku zwracają uwagę młodzieży fotografującej...
    PS. Ta lampa na zdjęciu nie jest moją lampą. Należy do fotografa
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Fajne Wam zdjęcie zrobili (-:

Domyślnie

A może jednak faktycznie iść najpierw po zezwolenie?
    Podanie, trzy zdjęcia, odpis aktu urodzenia, zaświadczenie o niekaralności, wykaz przebytych chorób i przynależności partyjnych, klasowych...

Poleży, uprawomocni się, a w tym czasie... dworzec rozbiorą :-)

Paranoja, słowo daję...
    Inna sprawa, że policjanci nigdy nie wiedzą dlaczego nie wolno, wiedzą że "nie wolno i tyle"

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    PS. Ta lampa na zdjęciu nie jest moją lampą. Należy do fotografa
    I oto jak fotoreporterzy kształtują rzeczywistość
    Wyborcza kłamie
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów