Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 180

Wątek: Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS USM

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Jaka jest jakość mechaniczna tego obiektywu. Czytałem że 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM działa jak odkurzacz. Czy z tym 17-85 jest tak samo?
    Ad1. Nie mam skali porównawczej.
    Ad2. Jeszcze nim nie odkurzałem.
    Ad3. Nie wiem.
    Ad4. Pada od samego rana

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Mirhon, jesli szukasz tu opinii o innych obiektywach niz eLki, to wiedz, ze innego niz L forumowicze (w wiekszosci) Ci nie poleca Chyba, ze jakies badziewie za 500pln - "...bo to sie oplaca i wart jest takiej niskiej ceny" a poza tym beda sie czuli lepiej ze swoim profi sprzetem jak se kupisz gniota.
    Ja uzywam 17-85 od kilku miesiecy. Robilem rozne zdjecia. Od takich tam, po bardzo wymagajace, czyli np. na koncercie, gdzie duzo ruchu i malo swiatla. Polece go kazdemu, bo w rzeczywistosci to nie jest drogie szklo. Stabilizacja w obiektywach kosztuje powyzej 1500pln. Wiec wychodziloby, iz samo szklo bez niej wynosci tylko 1000pln. To duzo???? Bardzo wygodny zakres, dosc solidne wykonanie i... IS. Dla mnie IS jest bardzo wygodny i potrzebny. Tak, wiem... IS pogarsza jakosc zdjec. To niech Ci ktos pokaze zdjecie zrobione z i bez IS. Domyslam sie, ze niewiele zobaczysz.
    Osobiscie bardzo Ci polecam ten obiektyw, gdyz jest bardzo wygodny i dobry jako podstawowe (tzw. spacerowe) szklo. Co do mydlenia i innych tego typu rzeczy, to pamietaj - wszystko zalezy od konkretnego szkla i body. Wielu gosci kupilo eLki za kilka tysiecy i kilkukrotnie wymieniali bo, a to FF lub BF, albo inne cuda. Trzeba przypasowac i zobaczyc, a potem... cieszyc sie fotami

Pozdrawiam

ps
    jak bedziesz chcial, to moge Ci przeslac kilka fotek zrobionych nim i 350D na Twojego maila, tylko mi go podaj.

Coś już napisał

Domyślnie Czy obiektyw Canon 17-85 IS ma FTM-a?

Pytanie jak w tytule... Dzięki!

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rad_fot
    Pytanie jak w tytule... Dzięki!
    Ma. Prosze.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ogólnie rzecz biorąc, FTM występuje w obiektywach posiadających równocześnie obydwie cechy: naped USM oraz skalę odległości pod przeźroczystym okienkiem.
    Czy istnieją od tego jakieś wyjątki?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ogólnie rzecz biorąc, FTM występuje w obiektywach posiadających równocześnie obydwie cechy: naped USM oraz skalę odległości pod przeźroczystym okienkiem.
    Czy istnieją od tego jakieś wyjątki?
    Wydaje mi sie ze starsze obiektywy moga nie miec FTM.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo
    Wydaje mi sie ze starsze obiektywy moga nie miec FTM.
    http://www.canon.com/camera-museum/c..._4~56_usm.html
    EF35-135mm f/4-5.6 USM - march 1990 - This is the first Canon zoom lens that uses rear focusing system.(...) enabling full-time manual focusing as well.

Jak widać, patent jest dość stary i moje twierdzenie powinno być prawdziwe dla wszystkich późniejszych konstrukcji.
    Mam jedynie wątpliwości co do eLi 28-80/2,8-4 USM oraz niektórych stałoogniskowych eLek sprzed 1990r??
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 10-04-2006 o 12:27
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki, dzięki... a jakieś opinie o nim...? nowy kosztuje ok 1800 zl, wiec chyba to dobry pomysl zamiast 17-40 L?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rad_fot
    dzięki, dzięki... a jakieś opinie o nim...? nowy kosztuje ok 1800 zl, wiec chyba to dobry pomysl zamiast 17-40 L?
    Pod względem zakresu ogniskowych i ceny owszem, natomiast biorąc pod uwagę jakość optyczną i mechaniczną obu szkieł już niekoniecznie.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Pod względem zakresu ogniskowych i ceny owszem, natomiast biorąc pod uwagę jakość optyczną i mechaniczną obu szkieł już niekoniecznie.
    Jezeli Ci nie przeszkadza CA to mozesz smialo kupowac. Ja pozalowalem na 17-40 bo potrzebuje IS i zakresu a jakosc (poza CA) mnie zadowala - jako oczywiscie szklo spacerowe.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów