Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Wątek: Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS USM

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Hmm tutaj: http://www.fredmiranda.com/reviews/s...t=27#poststart opinie o Canon EF-S 17-85MM f4-5.6 IS USM są raczej pozytywne. Owszem ogół ludzi sie zgadza że w zakresie 17-24 mogło by być zdecydowanie ostrzej i zdecydowanie mniej CA, ale poza tym jest OK. Jako uzupełnienie dla ludzi potrzebujących dodatkowo ostry szeroki kąt można by rozważyć Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM (kolejne szkiełko dedykowane pod EF-S) http://www.fredmiranda.com/reviews/s...&cat=27&page=2 opinie wyglądają na bardzo pozytywne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie 17-85 f/4-5.6 IS USM w portrecie?

Na długim końcu przymknięty o 1 działkę czego można się spodziewać? Ma ktoś jakieś sample. Próbowałem coś znaleźć w Pbase ale nie znalazłem nic sensownego...
    Wiem że są do portretu lepsze obiektywy, ale moje pytanie dotyczy tego spacer zooma którym czasem można byłoby zrobić jakiś portrecik w plenerze.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Na długim końcu przymknięty o 1 działkę czego można się spodziewać? Ma ktoś jakieś sample. Próbowałem coś znaleźć w Pbase ale nie znalazłem nic sensownego...
    Wiem że są do portretu lepsze obiektywy, ale moje pytanie dotyczy tego spacer zooma którym czasem można byłoby zrobić jakiś portrecik w plenerze.

Postaram się wrzucić później jakieś sample...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja jakoś nie widzę... No ale może
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Są bardzo rozbieżne opinie o tym szkle. Jedni chwalą mówią że ostry, szybki inni twierdzą że straszne mydło...
    Prawda zapewne leży pośrodku. Interesowałby mnie ten obiektyw ze względu na b.fajny zakres jako wakacyjny spacer zoom.

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

najczestrza opinia jaka widzialem to:"niezle, ale niewarte swojej ceny"
    Canon 30D

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Są bardzo rozbieżne opinie o tym szkle. Jedni chwalą mówią że ostry, szybki inni twierdzą że straszne mydło...
    Prawda zapewne leży pośrodku. Interesowałby mnie ten obiektyw ze względu na b.fajny zakres jako wakacyjny spacer zoom.
    Obiektyw ten jest moim pierszym szkłem to mojej pierwszej cyfrowej lustrzanki...
    W tradycyjnej fotografii za długo nie siedziałem...
    Kupiłem to szkło bo miałem bardzo atrakcyjną cenę jako zestaw...,
    pozatym bardzo zalezalo mi na tym zakresie ogniskowych.
    W sumie nie miałem innych w rękach, więc krytykę innych w moją strone typu: badziewie, mydło, lepszy Tamron SP AF Aspherical XR Di LD IF 28-75mm f1:2,8 Macro, Sigma 18-50/2.8, czy tez jakis inny...poprostu olewam.
    Moze i przepłaciłem, ale zawsze moge zmienic...
    Jak tylko bede mial dostęp do wiekszego wyboru szkiel, bo na tym zadupiu elektronicznym w jakim zyjemy to wiadomo...
    Od pazdziernika bede w W-wie to moze bedzie okazja spotkac sie z kims kto da pomacać, spróbować, itd

Teraz moze bym wybral inaczej, myslalem o zmianie na 17-40 (ale w sumie czytalem ze nie zabardzo sie spisuje z lustrami cyfrowymi), myslalem o wspomnianym Tamronie.

Ale postanowiłem, że nie narazie nie zmieniam.
    Zmienie za rok jak dokupię 70-200/2.8 .

Jeśl chodzi o sample to napisz co chcesz dokadnie? Wrzuce to pozniej na ftp'a.
    Wyciągnę jutro siostrę na podwórko i pocykam coś nowego...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Jak tylko bede mial dostęp do wiekszego wyboru szkiel, bo na tym zadupiu elektronicznym w jakim zyjemy to wiadomo...
    Od pazdziernika bede w W-wie to moze bedzie okazja spotkac sie z kims kto da pomacać, spróbować, itd
    Wal do mnie smialo 8)

Teraz moze bym wybral inaczej, myslalem o zmianie na 17-40 (ale w sumie czytalem ze nie zabardzo sie spisuje z lustrami cyfrowymi), myslalem o wspomnianym Tamronie.
    A najlepiej na oba na raz... a jeszcze lepiej poczekac na wiecej testow i opinii o 24-105 4L .

Wyciągnę jutro siostrę na podwórko i pocykam coś nowego...
    Od dekoltu w gore (odleglosc ok 2 m chyba bedzie?) , tlo zeby jakies bylo, 85mm, f5.6 . Z i bez IS.
    Jestem ciekaw:

- GO przy takiej ogniskowej i przyslonie
    - ostrosci przy 5.6 zarowno z jak i bez IS

Ewentualnie przy f8 tez mozesz zrobic ale wtedy GO pewnie juz taka ze portretem toto ciezko bedzie mozna nazwac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Dajcie znać jak te sample będą na jakimś ftp. Najlepiej jakieś RAW'y.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Jaka jest jakość mechaniczna tego obiektywu. Czytałem że 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM działa jak odkurzacz. Czy z tym 17-85 jest tak samo?

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów