Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 180

Wątek: Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS USM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS UMS

Jak oceniacie ten obiektyw ? Czy pojawiły się już jakieś sensowne testy ? Aha i czy z 10D on współpracuje, czy znowu trzeba coś przerabiać jak z kitowcem do 300D ?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie Re: Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS UMS

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Jak oceniacie ten obiektyw ? Czy pojawiły się już jakieś sensowne testy ? Aha i czy z 10D on współpracuje, czy znowu trzeba coś przerabiać jak z kitowcem do 300D ?
    Nie współpracuje i AFAIK nie da się przerobić... Przestarzały korpus masz ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

kabe
    Guest

Domyślnie

Tu trochę opinii z zagranicy: http://www.fredmiranda.com/reviews/s...hp?product=222
    Moje zdanie:
    Bardzo dobry, praktyczny zakres ogniskowych, aż się marzy L-ka z takim zakresem.
    Wykonanie sprawia solidne wrażenie. Szybki, cichy AF.
    Niestety obiektyw dość ciemny - przy świetle zastanym we wnętrzach trzeba zwiększyć czułość do 800 lub 1600. W zasadzie przy całym zakresie przysłon pracuje miękko. Nie fotografowałem testów, ale porównywałem z Tamronem 28-75, który daje lepszą ostrość. Jeśli ktoś chce to prześlę mu zdjęcia porównawcze.
    Pozdrawiam,
    Kabe

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Dzięki za info.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Canon 17-85 EF-S

Witam,

Mieliście może okazję pofotografować tym nowym "kitem"? Jak sprawuje się w użyciu?
    Jak ma się do standardowego 18-55? Wiem, że ma IS, szerszy zakres ogniskowych.... ale jak z jakością zdjęć?

pozdrawiam
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1. To nie jest kitowiec
    2. Nie jest wcale taki "nowy"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozumiem, że nie miałeś okazji pofotografować tym "nowym" kitem....
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dwa tematy nizej...
    Opinie sa takie ze nie warto za te pieniadze...
    ...

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1. To nie jest kitowiec
    Eurocolor sprzedaje coś takiego: "Aparat cyfrowy EOS 20D Kit EF-S 17-85". Co oznacza, że użycie słowa "kit" (a nie "kitowiec") jest uprawnione. Oczywiście IMHO.

Jeśli zaś chodzi o obiektyw, to robiłem nim zdjęcia i z efektu jestem raczej zadowolony - w trudnych warunkach oświetleniowych pozwalał na robienie ujęć zwiększając tolerancję zasady 1/ogniskowa. Ale...

Znajomy fotoreporter ocenia jednak, że 17-85 nie jest wart pieniędzy, jakie chce za niego Canon, bo m.in. z powodu IS trudniej jest złapać ostrość. Tej opinii nie mogłem zweryfikować.

Chciałem kupić ten obiektyw, ale po 2 dniach testów (w warunkach naturalnych, a nie laboratoryjnych) doszedłem do wniosku, że wolę 17-40.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    1. To nie jest kitowiec
    Eurocolor sprzedaje coś takiego: "Aparat cyfrowy EOS 20D Kit EF-S 17-85". Co oznacza, że użycie słowa "kit" (a nie "kitowiec") jest uprawnione. Oczywiście IMHO.
    Jak najbardziej masz racje, choc nie do konca ;-)
    Wystarczy zajrzec do slownika zeby sie przekonac, ze slowo "kit" oznacza "zestaw", wiec powinno sie kit-em nazywac nie obiektyw EF-S 18-55, ale zestaw 20D + EF-S 18-55 :P To taki sam bezsensowny skrot myslowy jak wydluzanie ogniskowej o crop :P

Vitez tez nie do konca ma racje :P
    Body w kit-cie mozna kupic nie tylko z EF-S 18-55, podobnie jak dolomity widzialem w paru sklepach kit z 17-85, a w jednym ze sklepow 350D w zestawie z 18-55 i 55-200 (Arkan nawet kiedys linka podawal). Rownie dobrze jakis sklep moglby na zasadzie np. wiosennej promocji sprzedawac 20D w komplecie z 17-40/4L w atrakcyjnej cenie. Ciekawe czy i ten obiektyw w takiej sytuacji Vitez nazwalby pogardliwie "kitowcem" ;-)

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów