Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 180

Wątek: Canon EF-S 17-85 f4-5,6 IS USM

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poland / Bytom

Domyślnie

Przeczytalem wszystkie opinie na tym poscie oraz przejzalem testy na optyczne.pl (fajna stronka szkoda ze nie ma testu Tamrona) i zgodnie z radami kilku kolegow wstrzymam sie i poczekam na nowosci, jesli nie beda dobre to przynajmniej spowoduja ze starsze modele potanieja. Po za tym ciagle uwazam ze Kit plus Tamron i w moim przypadku Sigma Tele oraz jasny Canonek plus Lampa to troche duzo do targania ze soba w plener ( rower, wycieczki gorskie itp. ). Natomiast imprezy typu slub lub rodzinne ok mozna miec torbe z calym arsenalem.
    Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

takeshi kovacs
    Guest

Domyślnie ostrosc 17-85.

Witam,

Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem 30D z 17-85 IS. I tak jak z aparatu jestem bardzo zadowolony, tak obiektyw IMO strasznie mydli.

Ponizej kilka zdjec z dzisiaj - bylbym wdzieczny, gdyby ktos oswojony z tym szklem rzucil okiem i stwierdzil, czy jest to ostrosc typowa dla tego szkla, czy tez trafil mi sie gorszy egzemplarz.

Po obserwacji sampli na pbase etc. mam wrazenie, ze duzo lepiej juz nie bedzie (chyba, ze przy znacznie mniejszej dziurze), ale przydaloby sie jakies swieze spojrzenie

Zdjecia prosto z puszki, bez obrobki.

--> http://redshrimp.com/17-85/

Pierwsze przy f/10, pozostale dwa f/6,3.

Z gory dzieki.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moim zdaniem z ostrością jest ok. Z resztą sprawdzanie szkła na wysokich ISO nie jest wskazane.

takeshi kovacs
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    Moim zdaniem z ostrością jest ok. Z resztą sprawdzanie szkła na wysokich ISO nie jest wskazane.
    OK, dzieki.

W takim razie dorzuce jeszcze kilka przy ISO 100-200 w ciagu kilku dni.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Kurz w Canonie 17-85 IS USM

Kupiłem w sklepie internetowym obiektyw Canona 17-85 1:4-5.6 IS USM. Po obejrzeniu stwierdziłem, że na wewnętrznych szkłach obiektywu znajduje sie dość znaczna ilość pyłków. Sprzedawca twierdzi, że to normalne w tym obiektywie i, że nie ma to wpływu na jakość zdjęć. Na jakość może i nie ale na moje samopoczucie ma i to zdecydowanie nie najlepszy.
    Czy prawdą jest, że kurz może się dostać do wnętrza obiektywu podczas normalenego użytkowania?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pewnie że może. To szkło nie jest uszczelnione. No i nie wiem co znaczy stwierdzenie "znaczna liczba". Bo jako świeży nabywca szkiełka każdy paproch urasta w Twoich oczach do rangi problemu. Jeżeli faktycznie ilość tych paprochów jest ogromna to niech sklep wymieni obiektyw. W ciągu 10 dni masz prawo odesłać towar.
    FOTOINKWIZYTOR

Dopiero zaczyna

Domyślnie

"Znaczna liczba" tzn. więcej niż 40-50

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Miałem to szkiełko i muszę przyznać że podczas normalnego użytkowania wewnątrz obiektywu gromadziły się paproszki. Konstrukcja obiektywy to swego rodzaju pompka która wraz ze zwiększaniem ogniskowej zasysa powietrze wszystko zarówno z body jak i z zewnątrz obiektywu. Inna sprawa to taka, że sklep internetowy powinien sprzedawać rzeczy nieskazitelnie nowe, a tu pachnie mi małą używką. Moja rada to jeśli to możliwe wymień szkło na nowe i czyste. Zawsze zostaje Ci również możliwość wyczyszczenia szkła w serwisie, będzie to jednak usługa płatna.
    EOS 50D│EF-S 10-22│EF-S 17-55 IS│EF 70-200 IS│580EXII│SLIK PRO 340DX│Lowepro Classified 200│

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Volatile Zobacz posta
    "Znaczna liczba" tzn. więcej niż 40-50
    To są paprochy które widać normalnie, czy tylko od tyłu pod żarówkę (mikropyłki) ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zdecydowanie normalnie

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów