Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: wyświetlacz na górze vs wyświetlacz na tylnej ściance

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

i gorny i tylni jest o kant d... jak sie pracuje nisko na statywie z kadrami pionowymi

ale przy pracy w poziomie bezdyskusyjnie gorny wyswietlacz. chociaz moze mlodszym i mniejszym grubasom ode mnie jest latwiej sleczec w pozycji zbieracza ryzu
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale przy pracy w poziomie bezdyskusyjnie gorny wyswietlacz. chociaz moze mlodszym i mniejszym grubasom ode mnie jest latwiej sleczec w pozycji zbieracza ryzu
    Hmmm według mnie to właśnie górny wyświetlacz wymusza pozycję zbieracza ryżu (cały czas mówię o pracy ze statywem bo z ręki to czy opuszczę aparat poniżej linii oczy czy nie to żadna różnica)
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Hmmm według mnie to właśnie górny wyświetlacz wymusza pozycję zbieracza ryżu (cały czas mówię o pracy ze statywem bo z ręki to czy opuszczę aparat poniżej linii oczy czy nie to żadna różnica)
    nie wiem jak focisz ze statywu, ale musisz to robic w jakis wyjatkowo ciekawy sposob, ze mniej wysilku wymaga obejrzenie tylnej scianki niz gory aparatu. jedyna sytuacja jaka potrafie sobie wyobrazic to odwrocona kolumna i aparat przy do gory nogami. przy normalnym ulozeniu nijak nie wychodzi mi, ze gorny panel jest mniej wygodny
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

normalnie stoję wyprostowany (lub siedzę wyprostowany) a satyw jest wyciągnięty w taki sposób że wizjer aparatu mam na wysokości uczu
    chyba że coś źle robię???
    dla mnie tył aparatu (np. canon 350 bo w innych może jest inaczej) to strona przeciwna do tej do której mocuje się obiektyw. to ta strona na której umieszczony został wyświetlacz LCD i większość przycisków
    dla dalszego wyjasnienia - góra aparatu to ta strona na której znajduje się stopka gdo mocowania lampy błyskowej
    dół aparatu to ta strona gdzie znajduje się dziurka z gwintem do mocowania stopki statywowej
    przód aparatu tam znajduje się dziura w którą mocuje się obiektyw.

boki mają w tych rozważaniach mniejsze znaczenie
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uprawnienia umieszczania postów