Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: wyświetlacz na górze vs wyświetlacz na tylnej ściance

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

ale ja wysoki nie jestem zbytnio i nie musze wyciągać kolumny (albo to statyw wysoki jest ).
    W sumie to na stojąco problem jest mniej dolegliwy niż podczas siedzenia.

Podczas fotografownia boćków gdzie miałem wszytsko ustawione na gniazdo siedziałem sobie za statywem z wężykiem w łapie jak kiepski z piwem na kanapie i obserwowałem co robią boćki. Musiałem jedynie kontrolować czas naświetlania bo robiło się coraz ciemniej (ogniskowa stała, przysłona stała, iso stałe a czas się zmienia) musiałem kontrolować kiedy światło będzie na tyle słabe że będę musiał zwiększyć ISO lub podjąć inne bardziej radykalne kroki ) wtedy doceniłem bardzo bardzo wyświetlacz na tylnej ściance aparatu. Nie patrzyłem w wizjer bo i po co, podglądu zdjęć nie musiąłem robić - ot co kilka ujęć rzut oka na histogram. W tym przypadku wyświetlacz na górnym panelu byłby mniej wygodny - musiałbym wstawać a po co kiedy lepiej siedzieć niż stać a najlepiej to leżeć
    coż leniwy bywam bardzo

oczywiście gdybym musiał (czasami jeszcze używam analoga i muszę) to jakoś bym sobie inaczej pracę zorganizował
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie, Akustyk! Piętrzysz trudności.
    Nie wiesz kto ile ma wzrostu i czy siedzi czy stoi a wyrokujesz.

Wszystko zależy od tego jaki masz statyw - są takie, które stabilnie trzymają sprzęt (nawet z duuużymi obiektywami) na wysokości 170 cm.

Zgodnie z tą filozofią monopody to dopiero muszą trząść!

Uprawnienia umieszczania postów