Ja tam akurat lubię ciasne modelki.... tfu, ciasne kadry przy fotografii modelek
ale od poczatku.
1. Policzek faktycznie rozpłaszczony, choć nie aż tak bardzo, ujdzie. Jeśli cokolwiek dotykałbym tu PS'em to zrobić to na cz-b i to oparcie, na którym trzyma głowę, siakoś zakleił na jednolity kolor na drugim to samo, choć na drugim ciekawsze oczy przez wyraźne bliki światła.
3. Jak napisałem, lubię ciasne, ale to już przesada. Zdecydowana przesada... i znowu warto zrobić cz-b, bo ani oświetlenie, ani kolorystyka zdjęcia nie są ładne.
4. Już lepiej, choć znowu zbyt ciasno Ładna GO, choć psuje efekt ta paskudna kompresja, ale cóż, pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
5. Ciekawe, ciekawe.... choć ja nie jestem raczej zwolennikiem zaglądania ludziom do nosa, a oczy bardziej na środek powinny patrzeć (tzn nie być skierowane w kierunku kącików oka, a już na pewno nie dalszych kącików, bo zamiast źrenicy jest samo białko). Ale zdecydowanie moim zdaniem najkorzystniejszy portret
6. Brzózka nad wodą. Ot i cały komentarz.
Pozostałe: pozwól, że nie skomentuję.... ja wiem, że każdy musi przejść przez etap fotografowania zachodów słońca, ale.... nie każdy musi chcieć to oglądać. Dobra, jeden komentarz: zabierz horyzont ze środka, a słoneczko tym bardziej. Zwymiotować idzie, klasyka kiczu (no offence), najlepsze chyba 7-ka, bo drzewa na 1 planie trochę zasłaniają centralność kadru, a słoneczko w odpowiednim miejscu.