Cytat Zamieszczone przez shady Zobacz posta
... złowrogie spojrzenie hehe no coś w tym jest. Obróbka, właśnie nie było żadnej obróbki jeszcze, ale to jest nieuniknione, moim zdaniem czegoś właśnie brakuję, czy to może kontrast? a może trochę jasności? Niestety oglądam je na wyświetlaczu laptopa, więc mi trochę trudno to stwierdzić bo pod różnym kątem jest inaczej Co do ostrości..hmm wydają mi się całkiem ostre, szczególnie te robione 85mm f/1.8 ale to dopiero widać na oryginałach... ale cholera wie, może zamieszcze jakiegoś cropa do oceny ostrości...

Pozdr.
Jak nie bylo obróbki to po co wystawiasz się na strzały takich złośliwców jak ja - co się nie znają a komentują

Przede wszystkim moim zdaniem brakuje nasycenia - kolory sa takie troche mdłe - trzeba by je troszkę podciągnąć, co do ostrości może trochę niejasno napisałem - chodzi mi o to że faktycznie znajdzie się punkt gdzie jest ostro (nawet za bardzo !!) - chodzi mi o skórę i jej fakturę - modelka nie ma gładkiej skóry i to niestety bardzo widać - zwłaszcza że głębia ostrości jest bardzo płytka i to co jest ostre powinno być "dopracowane" - stąd moja uwaga o podkładzie i pudrze czy jak tam się nazywają te tapety Teraz jest tak:
nieostro....ostro za bardzo (bo rzucają się w oczy niedoskonałości)...nieostro
- do tego nieostrość zaczyna się za późno i kończy za wcześnie (IMHO powinna być mniejsza przysłona żeby zrobić głębię większą), nie wiem czy stosowałeś jakieś oświetlenie ale tego nie widac - zwłaszcza ostatnie i odblaski w okularach zupełnie nie pasują

Pozdrawiam
Artur