Cytat Zamieszczone przez shady Zobacz posta
no wiem że te odblaski to ostra lipa, ale moze uda mi się coś z nimi zrobić jakiś blur moze A owe odblaski to mój home made softbox hehe muszę zmienić materiał na inny, a najlepiej kupić prof. softbox'a i jakiegos flasha do tego... jest to nieuniknione widząc efekty...
No fakt co do ostrości się nie zrozumieliśmy... ale myślę, że te wszelkie niedoskonałości fajnie usunie plugin Kodaka do PS, który mnie ostatnio bardzo mile zaskakuje...

Pozdr.
Tylko żeby plastik nie wyszedł..
IMHO jak już "się poświęcasz" i bawisz się w blendy, softboxy i inne takie plus pozowanie to lepiej dopracować te szczegoły PRZED zrobieniem zdjęcia niż potem w postprocessingu bo oszczędzi to masę czasu itp.. jest takie forum - http://www.forum.promodels.pl/ - polecam poczytać na te tematy - dużo ciekawych rzeczy.. Co innego jak robisz takie zdjęcia jak ja - czysto rodzinne, jakies spacery itp.. pstrykasz portret z zastanym światłem ew. z dopaleniem lampą itp... gdzie nie masz wpływu na pewne rzeczy - ale jak bawisz się w studio to warto poswięcić pare minut na przygotowania - oszczędzają czas który musisz poświęcić potem na obróbkę..

Pozdr
Artur