Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: help

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Pozdrawiam i dużo udanych zdjęć życzę.
    a ja jeszcze dorzuce swoje 3 grosze i zaproponuje Ci jakas dobra ksiazke o fotografii (TU znajdziesz kilka propozycji).. to nie aluzja (bo sam tez duuzo czytam i wciaz daleko mi do perfekcji ) ale na pewno lektura ktorejs z wymienionych tam pozycji pomoze Ci zrobic lepsze zdjecia nowa lustrzanka i wykorzystac jej mozliwosci
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 26-01-2007 o 00:18

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

JAH-EL vs Matsil vs Skipper wyciete tu : http://canon-board.info/showthread.php?t=19043

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    (...)Większość opinii użytkowników brzmi całkiem odwrotnie.
    Tyle że większość nie zawsze ma rację .

luckyluke_23 jeśli już wybrałeś 350-tkę to pewnie "po ptokach". Jeśli nie to są jeszcze inne systemy jak np. Pentax, Sony, wspomniany Nikon, Olympus. Też mają całkiem niezłą ofertę, a dla amatora wręcz lepszą niż canon.
    Jeśli jednak ma być to canon to zdecydowanie kup razem z kitem (za te pieniądze nie znajdziesz nic lepszego). Na filtry szkoda kasy lepiej dozbierać i sobie kupić coś dłuższego. Np.: najtańsze plastikowe Tamrony 28-80, 80-200 czy 55-200 są całkiem przyzwoite optycznie zwłaszcza te dwa pierwsze szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę ich cenę (ok. 300zł).

Edit: D 70 bym nie brał aparat o dość skromnych możliwościach (wręcz pod wieloma względami słabszy niż 350D) w obudowie jak kolubryna. Nikon ma lepsze propozycje .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-01-2007 o 20:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Edit: D 70 bym nie brał aparat o dość skromnych możliwościach (wręcz pod wieloma względami słabszy niż 350D) w obudowie jak kolubryna.
    kolubryna?? przynajmniej gripa nie trzeba by pasowało do czegos wiekszego jak ręka 5 latka jesli mam byc szczery to przy wyborze 350 vs 70Ds wziąłbym Nikona...

Nikon ma lepsze propozycje .
    N D40?
    a swoją drogą... bedzie niezly młyn jak Canon wypusci 40D...
    ciekawe ile osob pomyli te modele?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    kolubryna?? przynajmniej gripa nie trzeba by pasowało do czegos wiekszego jak ręka 5 latka jesli mam byc szczery to przy wyborze 350 vs 70Ds wziąłbym Nikona...

N D40?
    Jest też jeszcze D50 . Ja bym wybrał z tych dwóch 350D (D50 i D70 miałem okazję przez jakiś czas używać), D50 nawet dosyć długo.

a swoją drogą... bedzie niezly młyn jak Canon wypusci 40D...
    ciekawe ile osob pomyli te modele?
    No to fakt - pytanie czy będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Domyślnie

No to fakt - pytanie czy będzie .
    zastanwia mnie czy przypadkiem Nikon tego złosliwie nie zrobił
    zawsze numeracja szła w góre a tu oni ni z tego ni z owego wypuscili aparat o oznaczeniu D40 pewnie dlatego ze po D200 musza D300 zrobic a później może nawet D350

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

zastanwia mnie czy przypadkiem Nikon tego złosliwie nie zrobił
    zawsze numeracja szła w góre a tu oni ni z tego ni z owego wypuscili aparat o oznaczeniu D40 pewnie dlatego ze po D200 musza D300 zrobic a później może nawet D350
    Nie sądzę żeby to było spowodowane chęcią zrobienia na złość. Po prostu w ten sposób niejako informują użytkowników, że to jest niższy model od D50. Zresztą zgodnie z prawdą .
    Kapitan Wagner

Miasto

Domyślnie

Nie sądzę żeby to było spowodowane chęcią zrobienia na złość. Po prostu w ten sposób niejako informują użytkowników, że to jest niższy model od D50. Zresztą zgodnie z prawdą .
    skoro u nich to idzie odwrotnie jak w Canonie, im wyższy model tym więcej cyferek, choć na konicu wprawdzie jest tylko 2 ale za to kupa liter dochodzi to zgodnie z ta logiką niższy model powinien byc chyba oznaczony jedną cyfrą np D5

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów