Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Fotografowanie w śniegu - uszczelnienia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

10D i 30D z L-kami zostały porządnie zlane na lotnisku (niby były worki ale deszcz zacinał) i żadnych problemów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Nigdy nie miałem sprzątu profi, bo mnie na to nie stać. Z nieusczelnionymi puszkami Canona włóczyłem się po Indiach, Nepalu, robiłem zdjęcia w strugach deszczu (aparat i obiektyw trzeba było wycierać ręcznikiem) i nic... Nie dygaj tylko rób zdjęcia - Twoja puszka na pewno to wytrzyma - bez mrugnięcia okiem.

Bywalec

Domyślnie

Kiedyś na Okęciu fociłem Sigmą 170-500 z osłoną przeciwsłoneczną i 350D, był taki deszcz, że deszcz wpadał przez osłonę przeciwsłoneczną na przednią soczewkę. Oczywiście obiektyw zamoczony, puszkę jakoś osłaniałem ręką. Zestaw przeżył. Niedawno wyszedłem w śnieg z puszką i KIT-em owiniętymi w torbę foliową. Też puszka przeżyła.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny Zobacz posta
    czy np. 1Dmk2 z 24-70 mógłbym używać w takich warunkach, trzymać mokrymi rękawiczkami i odkładać na całkowicie pokrytej śniegiem ławce bez ŻADNEGO stresu?
    Ja dokładnie tak robię. Zaliczyłem wycieczkę, na której tarzałem się w ponad metrowym śniegu ;-) właśnie z 1D+24-70. Podobnie w połączeniu z 70-200 na rzęsistym deszczu - ja się chowam pod parasolem, a aparat sobie wesoło stoi na statywie i moknie.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

pojechaliśmy w kilka osób na wódeczkę plenerową.
    nie zabraliśmy ze sobą własciwego do picia szkła
    jak znalazł, sprawdził się doskonale 70-200L/4, który jak sie przekonaliśmy, ma około 100 ml miejsca na tylnym końcu.
    A najlepsze jest to, że jest dośc stabilny na trawie... ;-)
    Ostatnio edytowane przez piszczal ; 26-01-2007 o 16:19
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

hehe - pewnie to wygladalo tak, ze kolega sie Ciebie zapytal, czy wziales szklo. Na co Ty sprawdziles, czy eLka na miejscu i powiedziales, ze tak Rozczarowanie musialo byc nie male - o ile Ci znajomi nie byli fotografami.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    hehe - pewnie to wygladalo tak, ze kolega sie Ciebie zapytal, czy wziales szklo. Na co Ty sprawdziles, czy eLka na miejscu i powiedziales, ze tak Rozczarowanie musialo byc nie male - o ile Ci znajomi nie byli fotografami.
    szkło masz?
    mam

P.S. to żart oczywiście, nasunął mi się po przeczytaniu kilku innych prawie równie nieprawdopodobnych opowieści.
    Nie znaczy to że są nieprawdziwe, tak mi sie skojarzyło.

pozdrawiam
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ja dokładnie tak robię. Zaliczyłem wycieczkę, na której tarzałem się w ponad metrowym śniegu ;-) właśnie z 1D+24-70. Podobnie w połączeniu z 70-200 na rzęsistym deszczu - ja się chowam pod parasolem, a aparat sobie wesoło stoi na statywie i moknie.
    No i właśnie o to mi chodziło i to chciałem usłyszeć, dzięki muflon, pierwszy post na temat! (Bez obrazy dla innych wypowiadających się, nie chcę nikogo urazić bo fajnie się czytało ale.... nie o to mi chodziło... wiem, że maluchem można jechać z górki i 130km/h ale po co? :wink

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny Zobacz posta
    No i właśnie o to mi chodziło i to chciałem usłyszeć, dzięki muflon, pierwszy post na temat! (Bez obrazy dla innych wypowiadających się, nie chcę nikogo urazić bo fajnie się czytało ale.... nie o to mi chodziło... wiem, że maluchem można jechać z górki i 130km/h ale po co? :wink
    ale cos podobnego napisało conajmniej kilka osob...
    hmmm wazelina ?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    (....)
    hmmm wazelina ?
    Hmm..... zwłaszcza wobec takich truizmów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów