10D i 30D z L-kami zostały porządnie zlane na lotnisku (niby były worki ale deszcz zacinał) i żadnych problemów.
10D i 30D z L-kami zostały porządnie zlane na lotnisku (niby były worki ale deszcz zacinał) i żadnych problemów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nigdy nie miałem sprzątu profi, bo mnie na to nie stać. Z nieusczelnionymi puszkami Canona włóczyłem się po Indiach, Nepalu, robiłem zdjęcia w strugach deszczu (aparat i obiektyw trzeba było wycierać ręcznikiem) i nic... Nie dygaj tylko rób zdjęcia - Twoja puszka na pewno to wytrzyma - bez mrugnięcia okiem.
Kiedyś na Okęciu fociłem Sigmą 170-500 z osłoną przeciwsłoneczną i 350D, był taki deszcz, że deszcz wpadał przez osłonę przeciwsłoneczną na przednią soczewkę. Oczywiście obiektyw zamoczony, puszkę jakoś osłaniałem ręką. Zestaw przeżył. Niedawno wyszedłem w śnieg z puszką i KIT-em owiniętymi w torbę foliową. Też puszka przeżyła.
pojechaliśmy w kilka osób na wódeczkę plenerową.
nie zabraliśmy ze sobą własciwego do picia szkła
jak znalazł, sprawdził się doskonale 70-200L/4, który jak sie przekonaliśmy, ma około 100 ml miejsca na tylnym końcu.
A najlepsze jest to, że jest dośc stabilny na trawie... ;-)
Ostatnio edytowane przez piszczal ; 26-01-2007 o 16:19
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
hehe - pewnie to wygladalo tak, ze kolega sie Ciebie zapytal, czy wziales szklo. Na co Ty sprawdziles, czy eLka na miejscu i powiedziales, ze takRozczarowanie musialo byc nie male - o ile Ci znajomi nie byli fotografami.
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
No i właśnie o to mi chodziło i to chciałem usłyszeć, dzięki muflon, pierwszy post na temat!(Bez obrazy dla innych wypowiadających się, nie chcę nikogo urazić bo fajnie się czytało ale.... nie o to mi chodziło... wiem, że maluchem można jechać z górki i 130km/h ale po co? :wink
![]()
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner