Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Bateria 400D - powód do reklamacji?

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Kup na allegro drugą baterię. Za marne grosze sprzedają z większą pojemnością...
    Rozmawiałem ze sprzedawcą takich baterii, to ściema z tymi większymi pojemnościami, po prostu nie możliwe uzyskać taką pojemność przy takich wymiarach baterii, gdy powiedziałem mu że to tak jak bym w butelce 1,5litra rzekomo sprzedawać 5l, on zgodził się ze mną, tyle że takie "oszustwo" jest ciężej udowodnić, i producenci tych podróbek na tym żerują. Ale koniec końców kupiłem takową baterie 2100mAh za 30 zł i nie narzekam, trzyma troszkę krócej niż oryginał ale nie kosztuje 250zł...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

mnie wytrzymuje jakies 400 bez lampy
    lcd wlaczony, jasnosc w wiekszosci na polowe, czasami ciemniej
    czyszczenie matrycy wlaczone
    formatowales baterie?

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

A ocz to oznacza 'formatowanie' baterii?? Pierwsze tych typow bateri nie trzeba formowac (nie posiadaja efektu 'pamieci'). Po drugie tu raczej termin akumulator jest bardziej wiarygodny. Potrzecie 150 zdjec to duzo za malo nawet jak na wlaczone wszystkie funkcje (pewnie masz gdzies zwarcie w aku).

Zdrowko

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

formatowanie akumulatora (zaczyna sie zabawa w slowka). jest cos takiego jak bateria akumulatorowa.

akumulatory litowe sa pozbawione efektu pamieciowego, fakt. moj blad. nawet nie spojrzalem co siedzi w srodku.
    tak czy inaczej osobiscie zawsze przeprowadzam formatowanie i nie wiem co to ma wspolnego z tym, ze Li-ion powinien byc czesto i wczesnie ladowany.

nie zmienia to faktu, ze 150 fotek to cienki wynik.

chyba zmeczenie mnie dzis dobija.. lepiej nie bede sie wypowiadal wiecej nigdzie.. moze jutro..;-)

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

U mnie teraz też ok. 300 fotek daje się zrobić.
    Po zakupie bez ładowania zrobiłem 100, po pierwszym i drugim ładowaniu po 200, po trzecim juz 300, teraz mam zrobione 140 fotek i wskaźnik jeszcze nie drgnął, to dobry znak
    Aha, aparatu nigdy nie wyłączam, review mam na 2s, LCD auto off mam włączone, a sprzęt "gaśnie" po 30s (auto power off)

2 baterie z allegro w drodze, bo przymierzam sie do gripa, a oryginalną baterię będę miał jako rezerwę
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Miasto
    Łódź / Bydgoszcz

Domyślnie

U mnie bateria wyciągnęła 500 fotek. A ładowałem dopiero 2 raz. Robię jakieś 60% zdjęć w terenie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    MAZURY

Domyślnie

Moje baterie tzn fabryczna i zamiennik Energizera 630 mAh wytrzymują około 400 zdjęć z włączonym LCD, 25% z lampą, i włączonym sensor cleaning.
    Ja bym radził reklamować - na pewno coś jest nie tak. Może aparat ma jakieś zwarcie?

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Spróbuje zajechać całą baterię samemu bo teraz parę razy zdarzyło się, że z aparatem poleciała gdzieś jakaś koleżanka, a nie wiem co one z nim robią. Ładuje baterie na 100% i robie zdjęcia sam. Jak znowu wyjdzie mało zdjęć to reklamuje baterię.

Początki nałogu

Domyślnie

ja ostatnio zrobiłem WOŚP u siebie i miałem ok 500 zdjęć z czego 1/3 lub 1/4 z lampą wbudowaną! ale to początki baterii - kupuje nową za chwilę

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów