Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Dywagacje cenowe i podatkowe... D70 po obnizce cen a 300D

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    200mm za malo na spacer? Rety... trzeba bylo od razu na 35-350 L zbierac
    Vitez, wydaje mi sie, że mówiąć "za krótka" kolega nie miał na myśli ogniskowej, tylko że obiektyw jest za krótki, przez co nie robi należytego wrażenia na dziewczynach w parku
    Na szczęście wrażenia nie muszę robić bo dziewczynę mam, jutro wrzucę jej małą sesję. Co do Sigmy - Vitez - byłem z nią na spacerze (z Sigmą i z dziewczyną) i była za krótka. Wziąłem obydiwe na kabaret, na koncert, do parku i cały czas było .... za krótko. Za podobne pieniądze zainwestowane w zestaw 300d black i Sigma nabyłem Nikona d70 i 18-70 oraz 70-300 i jest ok.
    Eos 33, M42: 58, 135, 200

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Widziałeś co jest w nagłówku każdej strony na tym forum napisane???
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucien
    Wziąłem obydiwe na kabaret, na koncert, do parku i cały czas było .... za krótko.
    Marudzisz . Mi na takie okazje Tamron wystarcza zupelnie. No moze na koncert byloby za krotko .
    zamiast zmieniac body trzeba bylo kupic Tamrona 28-75 i Canona 100-300 :P

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    Widziałeś co jest w nagłówku każdej strony na tym forum napisane???
    Do czego pijesz dobry człowieku ?

[ Dodano: 24-01-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wziąłem obydiwe na kabaret, na koncert, do parku i cały czas było .... za krótko.
    Marudzisz . Mi na takie okazje Tamron wystarcza zupelnie. No moze na koncert byloby za krotko .
    zamiast zmieniac body trzeba bylo kupic Tamrona 28-75 i Canona 100-300 :P
    Inaczej oceniamy okazje . Pytanie - ile kosztowałyby te 2 obiektywy (nie tanio raczej),
    zestaw 300d + sigma kosztował mnie 4000zł (od biedy dostanę 300 zł od canon usa), dołożę torszkę i mam 2 obiektywy (kit nikona jest raczej lepszy w swoim przedziale niż sigma) , polską gwarancję, i 1000 zł zwrotu VAT-u :P

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Do czego pijesz dobry człowieku ?
    nie piję, jestem abstynentem
    pozdrawiam

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...i 1000 zł zwrotu VAT-u :P
    Za Canona tez dostalbys zwrot VAT-u... i to nawet wiecej Wiec nadal nie wiem gdzie ty ta okazje widzisz ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    ...i 1000 zł zwrotu VAT-u :P
    Za Canona tez dostalbys zwrot VAT-u... i to nawet wiecej Wiec nadal nie wiem gdzie ty ta okazje widzisz ;-)
    Canon był z USA, VATu skarb państwa z USA nie zwraca. Za 4000-4500 zł można by dostać go ew. u TIP-a, faktury raczej nie dają, pozatym co rozumiesz przez więcej VATu ??? jakaś inna stawka niż 22% ? ew. prosiłbym o dokładny adres sklepu lub biura handlowego w Warszawie gdzie to widziałeś. Pozatym - nie tylko ja z forum przesiadłem się na Nikona. Nie chcę tu nikomu nic udowadniać, przekonywać etc. Moje pieniądze, mój wybór, Canon jest fajny, za tę samo można mieć więcej - ok, też fajnie, jednym to się podoba innym nie.

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon był z USA, VATu skarb państwa z USA nie zwraca.
    Jak sie go przywozi "na szyi" to nie zwraca, jesli sie go przywozi oficjalnie to czemu mialby nie zwrocic?

pozatym co rozumiesz przez więcej VATu ??? jakaś inna stawka niż 22% ?
    Przez "wiecej VAT-u" rozumiem to, co sie odnosi do przytaczanego w mojej wypowiedzi cytatu, czyli "wiecej niz 1000zl"... to pewne jak smierc

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Canon był z USA, VATu skarb państwa z USA nie zwraca.
    Jak sie go przywozi "na szyi" to nie zwraca, jesli sie go przywozi oficjalnie to czemu mialby nie zwrocic?

pozatym co rozumiesz przez więcej VATu ??? jakaś inna stawka niż 22% ?
    Przez "wiecej VAT-u" rozumiem to, co sie odnosi do przytaczanego w mojej wypowiedzi cytatu, czyli "wiecej niz 1000zl"... to pewne jak smierc
    Przywozi oficjalnie ? Co przez to rozumiesz ? 4000 zł zapłaciłem bez polskiego vatu przewożąc aparat na szyi, żeby odzyskać VAT najpierw bym go musiał zapłacić co raczej nie ma sensu prawda. Nadal nie rozumiem o co Ci chodzi z tym "więcej niż 1000 zł". Zestaw Nikona kosztuje 4500 zł, VATu z tego 1000 zł, żeby z zakupów Canona wyciągnąć więcej niż 1000 zł trzeba odpowiednio więcej wydać (to prosta zależność ), im więcej wydasz tym masz więcej VAT-u, aczkolwiek ja więcej NIE MAM i nie stać mnie na dokupienie Canona 100-300 USM.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma co się spierać -prawda jest taka, że Nikon ma najlepszą ofertę cena/możliwości. Za 4700 brutto jest do kupienia D70 + kit + 70-300 + 12 miesięcy gwarancji Nikon Polska. Nie widzę możliwości skompletowania w Canonie zestawu o takich parametrach (tylko mi nie piszcie że 300D=D70 ), za takie pieniadze i jeszcze z polska gwarancją. Jeśli ktoś ma od zera budować system i nie chce wydać fortuny to wybór naszej ukochanej firmy Canon jest błędem - i nie jest to kwestia sprzętu, tylko polityki cenowej Canon'a (np. 20D = 1500$, a D2H = 2000$)

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów