Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Zoom x18, ISO 5000 !!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no dobra, a ten ich 5D-killer ktorego odlew z brazu, czy tam ze zlota pokazywali ostatnio na targach? E-3 znaczy sie

megazoomy i inne malpki to dobry szit do nabijania kasy, ale nie wypuszczajac nastepcy E-1 Oly w zasadzie sprowadza sie do 3-ligi, na poziom HP czy Casio. a szkoda, bo maja z czego robic fajne lensy. moze czas pojsc w kierunku produkcji obiektywow pod mocowania C/N/M/P ?
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Fajnie się czyta o tym sprzęcie. Olek wypuszczając nowego zooma zaszalał. Juz sobie wyobrażam jak pięknie szumi na iso 5000! :P No chyba że wprowadzili jakieś rewolucyjne rozwiązanie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moze czas pojsc w kierunku produkcji obiektywow pod mocowania C/N/M/P ?
    No właśnie od dawna to im proponowałem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Fajnie się czyta o tym sprzęcie. Olek wypuszczając nowego zooma zaszalał. Juz sobie wyobrażam jak pięknie szumi na iso 5000! :P No chyba że wprowadzili jakieś rewolucyjne rozwiązanie...
    hehe... czyli to jest ten 5D-killer
    www albo tez flickr

Miasto
    A, A

Domyślnie

Cz To Jest 5D-KILLER to raczej nie wiem. Jedno jest pewne. Małpka kompaktowa to zawsze będzie tylko małpka Może mieć nawet i iso 10000 Ważne żeby biznes sie kręcił

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Nie zakładałem nowego wątku bo uważam ze nie warto ale zobaczcie to:

http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=12000

ISO 10000!!!!!

Marketing zaczyna przeginać pałę.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

10000, umożliwiającą wykonywanie zdjęć lepszej jakości w warunkach z niedostateczną ilością światła. Korzystając z ISO 10000 wykorzystywane są jedynie trzy z ośmiu mega pikseli matrycy.
    I wszystko jasne. Jak sie zeskaluje zdjecie z 8Mpx do 3Mpx to ten szum nie bedzie az taki straszny. Maja sposoby na odszumianie

Miasto
    A, A

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko jeden fakt...

Skoro Olympus wypuszcza nowe modele z takim iso, to czemu nie ma szumu wokół tego? Czmu Ludzie się tym tak nie podniecają?? :P

Przesadyzm...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Zastanawia mnie tylko jeden fakt...

Skoro Olympus wypuszcza nowe modele z takim iso, to czemu nie ma szumu wokół tego? Czmu Ludzie się tym tak nie podniecają?? :P

Przesadyzm...
    No bo nie bardzo jest się czym podniecać. Gdyby to rzeczywiście były jskieś epokowe rozwiazania to dawaliby je do dsl-rów, a tu póki co cisza. Prawdopodobnie jest to tylko silne odszumianie softowe, które nieuchronnie prowadzi do utraty szczegółów. Na tej zasadzie można zminiejszyć zdjęcia z 5D iso 3200 i przy pewnym ich rozmiarze nie będziesz miał ksztyny szumu nawet w bardzo niekorzystnych warunkach oświetleniowych . W przeliczeniu wyjdzie pewnie iso z 25000.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sprzęt wspiera normę ISO 10000
    A nie 9001?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów