Zastanawia mnie tylko jeden fakt...
Skoro Olympus wypuszcza nowe modele z takim iso, to czemu nie ma szumu wokół tego? Czmu Ludzie się tym tak nie podniecają?? :P
Przesadyzm...
Zastanawia mnie tylko jeden fakt...
Skoro Olympus wypuszcza nowe modele z takim iso, to czemu nie ma szumu wokół tego? Czmu Ludzie się tym tak nie podniecają?? :P
Przesadyzm...
No bo nie bardzo jest się czym podniecać. Gdyby to rzeczywiście były jskieś epokowe rozwiazania to dawaliby je do dsl-rów, a tu póki co cisza. Prawdopodobnie jest to tylko silne odszumianie softowe, które nieuchronnie prowadzi do utraty szczegółów. Na tej zasadzie można zminiejszyć zdjęcia z 5D iso 3200 i przy pewnym ich rozmiarze nie będziesz miał ksztyny szumu nawet w bardzo niekorzystnych warunkach oświetleniowych. W przeliczeniu wyjdzie pewnie iso z 25000.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Na forum dpreview już się chwalą SP 550 UZ. Podobno do nabycia za 400$.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=21993470
crop prosto z olka
iso 5000
![]()
tak na oko to na znaczki pocztowe sie nada![]()
camera obscura :rolleyes: i Zeiss Ikon Taxona :cool:
Malutka matryca, aparacik za 1500 zeta, właściwie zabawka. Jednak dobry grafik bez problemu zrobiłby z takiego iso 5000 portret na okładkę prestiżowego magazynu. Fotkom w normalnych iso też czegoś brakuje ale od czego PS?