Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ile fotek w AI Servo ? ? ?

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie Ile fotek w AI Servo ? ? ?

Jak bylo to przepraszam ale nie moglem znalesc przez wyszukiwarke.
    Ile stosunkowo zrobie mniej zdjec jezelo wszystkie bede wykonywal w trybie AI Servo w stosunku do trybu one shot. gwoli wyjasnienia dodam ze ma 20d i bg e2 i wydaje mi sie ze jest to okolo 50% mniej ale chcialem was spytac o zdanie.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Według mnie jak się postarać to można mniej zrobić w one shot, np. przymierzać się po 20x do każdej fotki. A w serwo strzelać zaraz po wyostrzeniu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Moim skromnym będzie mniej bo przed każdym klapnięciem musi być pomiar ostrości w body info do obiektywu, reakcja silnika i klap. A o ile mniej ?. To chyba zalezy od szybkości szkła, światła oraz obiektu jaki będziesz fotografował. Czyli ta wartośc nigdy nie będzie stała.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zależy od wielu czynników tak jak napisał kolega wyżej. Głównie od jasności i szybkości szkła.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

od wszystkiego co powyżej ale najbardziej chyba od temperatury otoczenia w jakiej bedziesz te zdjęcia wykonywał
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

I układu czarnych plam na słońcu...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Zakładam, że nie chodzi tu o różnicę między trybem pojedynczym i seryjnym ;-) jak zdają się sugerować niektóre odpowiedzi. No hmm, różnica jest. W Single Shot 20D w zasadzie wyrabia swoje teoretyczne 5fps. W AI Servo... różnie, ale prawie zawsze mniej, tak na moje oko subiektywnie gdzieś w porywach do 2x wolniej.

BTW, z 1D jest podobnie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Zakładam, że nie chodzi tu o różnicę między trybem pojedynczym i seryjnym ;-) jak zdają się sugerować niektóre odpowiedzi. No hmm, różnica jest. W Single Shot 20D w zasadzie wyrabia swoje teoretyczne 5fps. W AI Servo... różnie, ale prawie zawsze mniej, tak na moje oko subiektywnie gdzieś w porywach do 2x wolniej.

BTW, z 1D jest podobnie ;-)

w sumie to nie chodzilo mi ile na jednym zestawie bateri zrobie fotek w tych dwoch trybach w powiedzmy "normalnym" uzytkowaniu wiem ze roznica jest tylko zastanawiam sie jaka...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    w sumie to nie chodzilo mi ile na jednym zestawie bateri zrobie fotek w tych dwoch trybach w powiedzmy "normalnym" uzytkowaniu wiem ze roznica jest tylko zastanawiam sie jaka...
    Aaaaa No to IMHO pomijalna, ja jej nie zauważyłem

Uprawnienia umieszczania postów