Zobacz wyniki ankiety: Czy poderwałeś dziewczynę "na fotografa" ?

Głosujących
346. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 233

Wątek: Podryw na....;)

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

hmm.. ja za brzydki jestem, żeby na 'fotografa' poderwać.. łysa główka, komórki ani paski na dresie mi nie pomogą [;

jakieś tam canony

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No do mnie często panny "podbijają" zagadując o fotografię. xD Sam na foto nie wyrywam bo mam swoją jedyną (też fotograf ). Ale u mnie działa to jak lep na muchy. :]
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy któryś z kolegów był podrywany przez kobietę na aparat? Bo moja druga połowa po pierwszej reakcji "niezła..." i zagadaniu okazała się właścicielką manualnego pentaxa ME-F, czym wywołała drugą reakcję "przedłużamy czas trwania projetu". Wszędzie dookoła dziewczyny z małpkami, ewentualnie zenitami czy eosami 300 (cyfrówki dopiero wchodziły), a tutaj dziewczyna z takim rzadkim modelem aparatu i do tego gustująca w streetfoto. Więc uwaga, działa to w dwie strony.

pozdro.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

cherry
    Guest

Domyślnie

czytam te rozmowy panów dumnych fotografów i jako że poznałam już kilku fotografów to się wtrącę. Nie sprzęt jest najważniejszy; banalne? a jednak, sprzęt to jedno (tak, ciągle mam na myśli sprzęt foto), a to jak ktoś kocha fotografowanie, jak postrzega świat to drugie.

Zdarza się w tym fachu mnóstwo dupków, szkoda, bo zazwyczaj są bardzo wartościowymi i wrażliwymi ludźmi! Może dlatego tak dużo bardziej boli kiedy olewają? Taki dysonans :rolleyes:

AndyG
    Guest

Domyślnie

Jezeli ktos nie ma pojecia o kobietach to i 1Ds Mark II z dokreconym 600 L mu nie pomoze. BTW: wiekszosc laikow (w tym kobiet) nie odrozni 1ki od 400setki z gripem. Jezeli z kolei ktos ma pojecie o temacie (bynajmniej nie fotografii) to aparat mu do niczego nie jest potrzebny.

Jezeli juz koniecznie musicie "na aparat" to proponuje dokrecic jakies tele (70-200, 100-400, generalnie takie aby obiekt nie widzial, ze jest fotografowany i nie spial sie) cyknac dobra fotke niewiescie po czym podejsc, pokazac fotke, wlaczyc nagrywanie komentarza i niech niewiasta poda imie i numer telefonu (oczywiscie w celu pozniejszego przeslania jej zdjecia). Jezeli jestescie tak dobrym fotografem jak wam sie wydaje to niewiescie zdjecie powinno sie spodobac i zdecydowanie bedzie je chciala. Wziawszy numer spokojnie powracacie do fotografowanie tego co fotografowaliscie wczesniej.

Jezeli chcecie niewiaste namowic na sesje, to warto miec w telefonie/PDA/na waszej CFce kilka juz obrobionych zdjec z waszych poprzednich sesji, tak aby pani mogla sie zorienowac, ze jezeli seks okaze sie kiepski to przynajmniej bedzie miala ladne zdjecia. ;P

Powodzenia.

Domyślnie

Myślę, że w dzisiejszych czasach, kiedy aparaty ulegają coraz większej miniaturyzacji i ludzie najchętniej nosiliby aparat w portfelu coraz więcej osób zaczyna się 'interesować' fotografią. Tym większe wrażenie zaczyna robić duży, czarny a co za tym idzie prof. aparat. Nawet bez większej lufy

Zdarzyło mi się kilka ciekawych sytuacji, kiedy to panna podchodzi zafascynowana sprzętem. Najczęściej zaczyna się od tego, że ma wiele, wiele pytań. Przetestowałem (i najbardziej sprawdza się) próba przekonania, że to w gruncie rzeczy nie takie trudne. Po wymianie poglądów, kiedy już się minimalnie zapoznamy chcąc udowodnić, że to naprawdę proste ustawia się wszystko ładnie, tak żeby wyszło i przekazuje delikatnie aparat.

No i wtedy się zaczyna... ten guzik się wciska, a trzymać trzeba tak... jedną dłoń tutaj z palcem wskazującym na spuście (oczywiście sami układamy ręce pannie na aparacie) drugą pod obiektywem, tutaj kręcimy... Myślę, że jak panna ładna, to i warto przekazać nasze lusterko na chwile. Z doświadczenia wiem, że większość jest na tyle "nieporadna" że paluszek wskazujący trzeba samemu położyć dokładnie na spuście

A teraz coś dla odważniejszych spryciarzy: podczas początkowego pokazywania jak zrobić zdjęcie nigdy nie zdejmujemy paska z szyi (czemu chyba nie muszę tłumaczyć).
    Ostatnio edytowane przez Nawrot ; 27-06-2007 o 22:24

cherry
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nawrot Zobacz posta
    Z doświadczenia wiem, że większość jest na tyle "nieporadna" że paluszek wskazujący trzeba samemu położyć dokładnie na spuście
    jest na tyle nieporadna czy udaje :P kto tu jest łowcą a kto zwierzyną, bym zapytała

Dopiero zaczyna Awatar bartoszsowa
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Hehe, ciekawy wątek. A ja mam jutro załatwione studio foto i koleżanki Kiedyś pokazywałem zdjęcia takiej jednej(miałem podpięty grip z 6 aku i uchwyt robiony z poxiliny do 350d) to sie dziwiła dlaczego dla mnie taki "duży i ciężki" aparat jest taki dobry , pozdrawiam!

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mojemu dobremu znajomemu się udał ten wyczyn... Na moją Praktice MTL5
    Ślubna
    No i niestety N.

Coś już napisał
    Miasto
    Nowa Ruda / Tunbridge Wells

Domyślnie

W czasach "podrywu" miałem kamerkę internetową jako aparat(cyfrowy używana), na to chyba co najwyżej ślimaka poderwać mogłem

Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów